058 ... si cu punga cu prune ce fac?

     Recent o echipa Steaua a pierdut un meci iar un antrenor Olaroiu a provocat o disputa intre cronicarii "specializati". Acestia nu au cazut de acord daca Olaroiu trebuie intii spinzurat si ulterior impuscat sau invers. Filmul meciului arata ca prima repriza a fost "perfecta" meritul fiind normal al jucatorilor in schimb cealanta repriza a fost "infecta" normal fiind de vina total antrenorul. Bascularea s-a produs la pauza si este perfect posibil daca nu exista pauza ca echipa sa bata la scor. In pauza se putea ca antrenorul sa-si oblige jucatorii sa traga de "fiare" si normal ar fi provocat "descarcarea" lor. Banuiesc ca nu a facut asta insa el sau altcineva le-a spus "ceva". Exclud ca au primit indicatia sa piarda insa orice altceva putea sa aiba acelasi efect. Puteau sa fie anuntati ca daca cistiga primesc o bonificatie marita si culmea din cauza dorintei de a cistiga nu le mai iasa nimic.

     Ce nu stiu "specialistii in "scris" este ca in sport in afara componentei fizice care poate fi controlata relativ usor mai exista o componeta pshihica care scapa aproape total de sub control si care de multe ori este mai importanta decit componenta fizica. A fost un caz cind o femeie care cintarea 40 kg cu ambalaj cu tot a fost in stare sa ridice o masina "numai" pentru faptul ca sub masina se afla copilul ei. A fost alt caz cind un barbat la aceiasi categorie in timpul unei crize cu o lovitura da pumn a rupt o masa. Prefer insa sa dau exemple mai simple si apelez la intimplari povestite de tatal meu  Dumitru POPESCU COLIBASI  din perioada cind antrena.

      A avut un meci la sfirsitul campionatului fara miza cu o echipa mult mai slab clasata care in mod normal trebuia sa fie o "formalitate". Rezultatul a pierdut la scor si prin discutii individuale cu jucatoarele a cautat sa afle motivul. Fiecare din ele a gasit diverse explicatii insa la toate a revenit un mic "amanunt". Ma intorc putin in "timp",la deplasarea respectiva venise si un tinar care nu mai stiu ce functie avea in schimb era barbat bine incit ca sa ma exprim vulgar toate fetele erau in "limba" dupa el. La incalzire asistase si el avind cu el o punga de prune. Dupa terminarea incalzirii a vrut sa le dea si fetelor cite o pruna insa s-a razgindit spunind:"nu va dau ca sunteti urite!". Continui... singurul lucru "consemnat" de toate fetele a fost acest incident. Asa ca il inteleg pe tatal meu care venit de la antrenament vorbea de unul singur punind intrebarea din titlu.

     In cadrul unui turneu local echipa ajunsese in finala lupta strinsa si in ultimul minut de joc cind scorul era egal primeste un sapte metrii. Cea mai buna jucatoare a lui se duce sa execute lovitura. Inainte de fluierul arbitrului o coechipiera ii striga: "cupa depinde de tine!". Rezultatul fata fara un semn lesina. Tatal meu putea sa puna alta fata din echipa de pe teren sa execute lovitura insa a provocat consternare trimitind o rezerva care era renumita pentru lipsa de precizie in aruncarile la porta. A ramas antologica o intrebare a tatalui meu: dupa ce termini cu plopii tragi si in poarta?. Fata intra pe teren, trage fara fenta o minge de portarita nici nu a apucat sa clipeasca si gol. Tata spunea despre fata asta ca nu a vazut in viata lui un neam mai prost motiv pentru care respectivei i se "filfia" de oricine. Ca o paranteza dupa ce si-a reglat tirul fata a devenit campioana mondiala si maestra a sportului.

      Tot finala de turneu juca cu o echipa din Bucuresti la care si rezervele erau mai bine cotate decit fetele lui. La pauza era o diferenta enorma de goluri in favoarea adversarelor. Practic nu aveai ce sa zici si sa faci. Echipa din Bucuresti a profitat la pauza ca sa faca o poza de grup inbracate "deja" cu tricourile de campioane. Tata a sezizat asta a scos fetele de la vestiar si le-a pus sa vada scena spunind:"asta este valoarea voastra!". Incepe repriza secunda si echipa lui trece singura la regim "kamikaze" se apropie de adversar si in final invinge.

     Poate sa-mi spuna cineva unde este butonul TURBO ca tatal meu nu a reusit sa-l descopere in 30 de ani.

I=58 V=2202 lived 22171 days
Published 24-mai-2006

 

    E-mail            © 2009~2085 OSCII-Lab       Home    Popescu-Colibasi  


click spre "negustori"