057 Sala Sporturilor BRASOV


 

     Mail adresat ziarului Monitorul ca sa incerc corectarea unei "scapari". Ulterior mi-am dat seama ca au tinut cont de cele semnalate de mine

Violeta Sfetcu & Melania Gavrila
Stimate doamne!

     Cu tot respectul cuvenit doresc sa fac o mica observatie. Pomeniti in mod frecvent de Sala Sporturilor din Brasov fara sa dati denumirea ei intreaga respectiv Sala Sporturilor Dumitru Popescu Colibasi. Numele apartine unui fost profesor de educatie fizica si antrenor de handbal care a murit in 02 martie 1993.

     In perioada cind a activat tara noastra a ajuns sa dea lectii de handbal inclusiv nemtilor si el a avut onoarea sa fie considerat de oameni competenti ca un om care a avut o contributie semnificativa la aceasta realizare. A fost un om foarte modest si numai in particular isi caracteriza activitatea cu cuvintele "douazeci de ani pe podium" si efectiv asta a realizat de la echipe de divizie scolara ,divizia A si culminind ca antrenor de lot. "Intimplator" de cite ori s-a ajuns la nivel mondial a fost antrenor de lot cu toate ca nu a putut insoti echipa la campionate de fiecare data din motive de "dosar"(sotia dinsului a detinut pamint). Din acelasi motiv a fost scos cinci ani din viata sportiva obtinind si in aceste conditii rezultate bune cu toate ca isi conducea echipa (Tractorul Brasov) la meciuri din tribuna.

     A ramas unicat prin faptul ca absolut toate jucatoarele antrenate de el erau "productie proprie". Cind spun asta ma refer de la pus mingea in mina pana la jucatoare divizionara sau Maestra a Sportului. Normal ulterior multe au fost luate de alti antrenori care au "finisat" pregatirea cu buletin de Bucuresti sau Timisoara.

     Conform unei liste facute de dinsul din jucatoarele de "top" ar fi iesit doua echipe nationale cu rezerve cu tot situatie pe care cred ca o pot considera remarcabila. In foarte multe case din Brasov acest nume are o rezonanta aparte pentru fostele eleve sau jucatoare care au avut in el mai mult decit un profesor sau antrenor

     A obtinut toate distinctile posibile intr-o perioada cind numarul acestora era invers proportional cu rezultatele, respectiv se dadeau cu multa zgircenie. Nu a renuntat la activitate de buna voie din lipsa de rezultate ci din cauza ca deranja prin longevitate. A murit din cauza ca nu a mai avut cel putin o jumatate de teren de handbal si sapte jucatori conditii vitale pentru el.

     In situatia cind vreti sa cunoasteti mai bine acest subiect puteti lua informatii de la oameni care au avut o "oarecare" tangenta cu sportul ca domnii Gatu,Topescu,Ioanitoaia sau local de la clubul Tractorul,clubul Olimpic sau ziaristul Dan Vintila.

     Nu va invinuiesc ca nu cunoasteti aceste date din cauza ca cei care ar fi trebuit sa faca aceste precizari respectiv colegii lui nu simt nici o placere de a pomenii de un inaintas pe care in viata nu au reusit sa il depaseasca. Daca nu aveti un motiv personal si va permite tiparul folositi denumirea intreaga a salii ca stiti cum se spune ca fastul inmormintarii este pentru cei vii si poate se mai gaseste cineva care sa faca ce a facut el adica sa-si dedice intrega viata unui ideal fara sa urmareasca avantaje materiale.

     cu multumiri pentru timpul acordat,
Dan Popescu Colibasi

Published 17 Aprilie 2006
I=57 V=1346 lived 22135 days
Pe aceiasi tema in 2013   Sala Sporturilor culmea din acelasi motiv

 


    E-mail            © 2009~2085 OSCII-Lab       Home    Popescu-Colibasi  


click spre "negustori"