056_Crimele comunismului!

     Daca aduni tot ce s-a scris despre asta rezulta ca Gheorge G. Dej si Nicolae Ceasusesc au reusit performanta sa "terorizeze" un CC al PCR , toti secretarii PCR de judet, 4 milioane de membrii PCR basca restul populatiei neangajate politic. Rezulta ca doi "criminali" au pe constinta un popor de victime si parca nu prea este asa.

     A existat o religie in America de sud care prin "statut" trebuia sa trimita in chip de e-mail un numar de cetateni care aveau ca semn distinctiv gitul taiat. In acest caz poti sa spui ca religia respectiva era criminala. In statutul PCR in schimb nu apareau asemenea forme de comunicare asa ca este mai corect ar fi sa se spuna crimele facute in numele comunismului.

     Intr-o toamna eu membru PCR impreuna cu 50 de UTC-isti recoltam cu spor recolta de porumb linga Mizil mai precis la Baba Ana. Aici terenul avea o particularitate fara nici o interventie reusea sa fie in permaneta inundat in perioada respectiva. Rezultatul trebuia sa avem o tehnica de deplasare bine pusa la punct ca sa nu depaseasca apa inaltimea cizmelor de cauciuc cu care eram dotati. Tehnologia teoretica de recoltare era simpla,se facea un "patul" de coceni gros de 50 cm ca sa ajunga deasupra apei si stiuletii erau adusi acolo cu cosurile.

      Practic ce recoltam era aruncat in apa si ce era mai sus de apa in gramada ajungea in remorca tractorului daca putea ajunge acolo. Am asistat de pe margine impreuna cu un taran cum 7 tractoare au incercat sa scoata o remorca plina. La sfirsitul incercarii a ramas definitiv intepenita remorca si doua tractoare care au devenit repere topografice pentru cit am mai stat acolo. Taranul cu mintea lui proasta a spus ca acolo era o practica locala sa recoltezi porumbul in ianuarie dupa ce ingheata pamintul. Practica era buna insa ce se faceau cei de la judeteana de partid care nu puteau raporta cu "mindrie patriotica" terminarea cu succes a recoltarii. Rezultatul se trecea peste "amanuntele tehnice" si se raporta chiar depasirea recoltei asta ca sa moara de necaz tov.X de la alta judeteana de partid. Centralizind rapoartele se stabilea ca un procentaj rezonabil din porumb pleaca la export si alt procentaj rezonabil se aloca consumului local decizia ajungind inapoi la judet. Fiind sarcina de partid se executa intocmai iar pe plan local se consuma mamaliga care rezulta de pe tarlaua Baba Ana. In acest caz particular cine este criminalul ca a infometat populatia, Nicolae Ceausescu care a luat de "bune" raportarile facute sau tot lantul de activisti de partid care a raportat constient date eronate.

     Conform statutului PCR acesta se baza pe centralism democratic respectiv toate propunerilor problemele si dorintele membrilor trebuiau inaintate mai "sus" centralizate si trebuiau sa se intoarca ca "sarcina" pentru punerea lor in aplicare. Tot lantul de activisti a fost in permanenta un filtru in acest sens comportindu-se contar statutului asa ca aceasta "tacere" care a dus la decembrie '89 de fapt nu se datoreaza comunismului ci unui grup de oameni care in baza ei isi puteau vedea de proprile interese.

     Tot istorie cei mai in virste tin minte de "entuziasmul national" care ne-a cuprins cind am reusit sa platim datoria externa. Normal firesc si logic a urmat o sedinta de partid la care am dezbatut problema. Eu fiind mai "idiot" din mama am propus ca atunci cind primim prima pentru asta sa facem o masa tovaraseasca. Secretarul PCR tov.Romanca a facut inprudenta sa-mi ceara explicatii. Normal am dat o explicatie "idioata" sustinind ca din practica facind in permaneta inprumuturi la CAR stiu ca atunci cind financiarul ma anunta ca este ultima rata ma grabeam sa-mi anunt sotia ca luna viitoare pe 24 mergem la restaurant sa sarbatorim evenimentul avind solda intreaga. Risete si liniste din pacate liniste. In situatia cind secretarul PCR ar fi respectat statutul trebuia ca intrebarea mea sa ajunga mai sus si daca se gaseau mai multi astfel de "idioti" afla si marele licurici ca este o problema. Normal eu nu am patit nimic din cauza ca si asa aveam clauza natiuni cele mai nefavorizate. Tradus asta inseamna ca eu trebuia sa respect integral toate virgulele din regulamente chiar daca un coleg putea sa nu respecte capitole intregi. In situatia cind "picam pe bec" mi-ar fi fost scoase pe nas toate intrebarile "idioate" spre deosebire de coleg care nu punea intrebari din principiu si daca venea la timp la serviciu si pleca la fel nu conta ce facea practic. Mai pe romaneste acesta era platit ore cur nu ore cap. Intrebare cine este de vina ca Ceausesc nu a slabit "cureaua" nu cumva tot activisti PCR care au fost "destepti" sa taca?

      In comuna Gostavatu judul Olt unde avea mama mea pamint s-a aplicat cu "succes" reforma agrara. Conform datelor existente a fost pusa in practica de comitetul de inpropietarire constituit conform legii din tarani care nu aveau pamint. Nu a calcat picior de comunist pe acolo asa ca acestia au stabilit confiscarea intregului pamint incalcind chiar legea nationalizarii in sensul ca legea se limita la surplusul care depasestea 50 ha. Acuma se pune problema repararii acestui abuz al comunistilor dar de fapt abuzul a fost facut de cei 14 tarani localnici a caror urmasi probabil se gasesc in actuala comisie de retrocedare.

     Acuma se cauta "criminali" comunisti si probabil o sa fie gasiti imediat dupa ce sunt gasiti "criminali" teroristi din decembrie '89.

I=56 V=1293 lived 22130 days

        pot fi contactat prin E-mail                      Home Popescu-Colibasi  


click spre "negustori"