055 Optiunea politica

     Ginduri trecute pe hirtie cind un om "de bune" Ghise a candidat sa ajunga primar al Brasovului, acuma ne reprezinta interesele din greu in parlament fiind simultan in grupul de prietenie cu Republica Turcia,Israel si Malta

Optiunea politica?

     Iar se aude de alegeri si-mi revine o veche intrebare. Ce optiune politica am? Cautind sa raspund la aceasta intrebare am simulat o alegere la nivel familie. Operind cu elemente mai putine banuiesc ca problema se poate mai usor controla.

     Tatal are voie sa candideze, normal contribuie cel mai mult la bugetul familiei. Ca platforma politica tinind cont ca este preocupat de calculatoare isi propune dotarea apartamentului cu o retea care are prevazuta inclusiv instalarea unui laptop linga WC cu acces la Internet.

     Mama poate candida, logic da intrucit de ani de zile este ministru al finantelor iar aportul ei in "economia" casei este de necontestat. Satula de problemele zilnice isi fixeaza o platforma politica care prevede masa zilnica la ARO iar duminica la Coliba Haiducilor.

     Fica cea mare poate candida, firesc este majora. Fiind preocupata de karate fixeaza ca platforma politica instalarea unui dojo in apartament cu kimonouri si tatami aduse din japonia.

     Fica cea mica poate candida, logic ea este aripa tinara. Fiind inca preocupata de muzica propune instalarea unei discoteci cu generatoare de fum si tot tacimul.

     Indiferent de cine este ales dupa sarbatoarea victoriei copilul cel mic care a ramas de la vechiul mandat cu obligatia de a cumpara piine cind cere bani afla ca nu mai sunt. Concluzia logica care apare de aici pana la optiune politica mai urgenta este supravietuirea din punct de vedere economic.

     Se poate muta problema mai sus la nivel oras. Aici partidul ecologistilor poate propune mutarea fabricilor linga Fagarasi si asigurarea transportului cu taxiul. Partidul microbistilor de fotball poate propune construirea pe Timpa a unui stadion mai ceva decit cel de la Maracana si asigurarea accesului gratuit la un meci pe zi iar duminica sa existe si matineu. Necazul este ca a doua zi dupa alegeri nea cutare de la sectia cirpaceli si plombe cind cere o roaba de bitum nu are de unde sa gaseasca.

     La nivel tara nu mai are rost sa prezint situatia din cauza ca am observat toti efectele ei. Am avut doua optiuni si am primit acelasi raspuns. Mai nou a aparut o gaselnita grozava definita prin conceptul ca fiind coalitie nu se pot impune platformele deci nu mai raspunde nimeni. Cele scrise de mine o sa deranjeze tot spectrul politic din cauza ca afecteaza meseria de muncitor cu gura de meserie tovaras.

Published 8 Apr, 2006
  Insemnari=55 Vizitatori=1201    lived days=22125  days D.P.=????? cu regim de "duminica"
                                  © 2009~2085 OSCII-Lab      Home    Popescu-Colibasi         Free counters!

click spre "negustori"