053 lustartia

     Este foarte greu sa convingi un tinar de 16 ani sa-si acuze tatal ca a violat-o pe mama lui, el fiind rezultatul acelui viol. El nu poate uita ca daca tatal nu "viola" el nu exista si iese o treaba incurcata logica de gen "negarea,negatiei". In aceasta dilema se afla si parlamentarii impreuna cu majoritatea covarsitoare a populatiei in privinta "lustratiei".

     Din punct de vedere aritmetic perioada dura a comunismului a insemnat 500.000 oameni inchisi si aproximativ acelasi numar afectat direct. Cifra este mare daca se tine cont ca in bilantul pe 2005 al penitenciarelor se afirma ca in anul 2005 au stat in inchisoare 36.000 oameni. Cifra in acelasi timp este foarte mica daca o raportam la totalul populatiei care in 1945 era cam de 20 milioane. Deci unul din douazeci de romini a avut de suferit , neglijabil daca tinem cont ca romanii in anumite situatii acceptau decimarea. Pentru cei care nu au avut o profesoara de istorie care sa vorbeasca "tare" reamintesc ca atunci cind intr-o legiune romana scadea "dragostea de patrie" si nu mai vreau sa lupte erau adunati pe un rind si pusi sa numere din zece in zece. Norocosul care era "zece" face un pas inainte si cu onorurile legale era omorit. Normal in ceilanti crestea la loc dragostea de patrie si uite asa a ajuns marea Mediterana mare interna sub romani. Mai este un aspect de retinut in perioada respectiva semidecimarea nu a avut ca tinta intreaga populatie ci a fost "dedicata" numai "clasa expoatatoare", care in nici un caz nu se bucura de simpatia clasei muncitoresti sau taranesti. In concluzie perioada comunista a fost pentru majoritatea covarsitoare a populatiei o perioada benefica pe care sunt convins ca nu ar fi avut-o daca nu veneau comunistii. Din pacate pentru ei probabil din cauza lozincii:"Noi muncim nu gindim!" scandat cu mindrie proletara si recent nu si-au dat seama de acest lucru si au fost forta care a provocat decembrie '89 cu urmarile care se vad. Sunt convins ca cu experienta de acuma daca ar mai putea reveni in decembrie '89 ar face si pe dracul ca sa poata asculta cu multa bucurie cuvintarile de o deosebita importanta a tovarasului N.C. indiferent ca ar trebui sa "munceasca" si duminica.

     Pentru acesti oameni "lupta de clasa" a fost o notiune vaga la fel ca represiunea de pe timpul regimului comunist asa ca pe buna dreptate nu inteleg pentru ce trebuie condamnat un regim. Cel mai bine este exprimata aceasta situatie de un mesaj postat in  jurnalul.ro intitulat :Manipulare  semnat de : Serghie Stan, Data: 08-02-2006

Mesaj:

     Toata aceasta problema este o mare prostie! Daca D-nul Ion Cristoiu nu a inteles, cu toate ca ma indoiesc de asta, ca este o noua manevra a PRADATORILOR DE TARA de a incrimina comunismul, asa cum se procedeaza si cu "memorialul durerii", o alta rusine nationala, cineva trebuie sa spuna acestor nemernici ca totul este o minciuna. Improprietaririrea a fost o "necesitate strigenta" a neamului romanesc! Ea a permis partunderea civilizatiei la sate, distrugerea analfabetismului, patrunderea asistentei medicale si a invatamantului in cele mai indepartate catune si a sdus in final la emanciparea taranului. Acestea au fost rezultatele acestei actiuni! Rusine celor care folosesc faptele istorice ale inaintasilor nostri patrioti pentru a prosti un popor, pentru ca cei mai tineri ajung sa va creada chiar.

     Respectivul "cetatean" de "buna credinta" si cu un inalt "spirit civic" uita, nu stie sau nu vrea sa stie ca toata averea "intregului popor" de fapt a fost averea "clasei exploatatoare" iar el si ceilanti ca el au acceptat si beneficiat de pe urma unui furt fiind partasi indiferent ca au avut sau nu carnet de partid. De aceiasi "nestinta" da dovada si un vecin al meu care se intreba retoric de ce sau vaitat unii ca pentru motive politice au ajuns la taiat "stuf" din cauza ca acolo a locuit si Ivan Patachin si asta nu l-a impiedicat sa ajunga campion olimpic la caiac-canoe. Pare curios insa omul era de buna credinta si efectiv nu intelegea motivul plingerii.

      Asta face sa-l inteleg perfect pe Basescu care real nu a auzit nu a vazut si nu a stiut de abuzuri facute sub "comunism" in schimb el si neamul lui a avut numai de cistigat de pe urma acestui regim. Nu gresesc daca sustin ca numai datorita existentei regimului comunist el a putut sa ajunga presedintele tarii. Tatal lui nu a fost cu nimic mai bun sau mai prost decit alti tarani din comuna Murflatar acuma "orasul" Basarabi insa a fost la locul si momentul potrivit ca la chemarea partidului sa devina cadru militar. Unul din primele lucruri facute de comunisti a fost sa scape de ofiterii "vechiului regim" normal dupa ce acestia au ajuns pana in muntii Tatra. Vina lor era foarte mare atacind URSS cei cu functii de conducere au fost trimisi la "facultate" pentru reciclare. Normal au fost lasati la vatra cind le-a venit sorocul asa cum a avut "norocul" si o ruda a mea care la citeva luni dupa ce a scapat din puscarie a avut deosebita satisfactie sa moara in patul lui. Ceilanti nu au patit mare lucru in afara ca pe actele lor era trecuta o stampila cu un cuvint DEBLOCAT era un mare avantaj aceasta stampila te asigura ca nu poti sa te angajezi nicaieri conform calificarii. Alta ruda a mea a reusit astfel sa iasa la pensie muncitor necalificat. Am avut si eu "norocul" sa fiu sub comanda unui "coleg" de promotie a tatalui lui Basescu care la cefuri isi aducea aminte cu nostalgie cum baga carbuni in focar la locomotiva. Normal era colonel si foarte capabil prin '75 s-a descoperit ca nu avea nici liceu si atunci a dovedit de ce este in stare in citeva luni a reusit sa-si ia diploma de bacalaureat spre rusinea mea care am facut asta in citva ani. Pentru mine acest om a fost un etalon si am avut norocul ca sa-l intilnesc la inceputul carieriei. Ulterior am mai intilnit multi timpiti insa nici unul nu a reusit sa se ridice la inaltimea lui. Normal astfel ca tinarul Basescu avind un tata ofiter cu dosar beton a beneficiat de toate drepturile pe care la putea avea si a avut o carira stralucita. Probabil era si bun din punct de vedere profesional incit nu a pus nici o nava pe uscat. Pare normal ca un tinar sa se bucure de avantajele regimului dar eu am avut in familie doi mai in virste ca mine care dind la facultate au reusit insa fara loc din cauza dosarului. Nu a fost o problema unul s-a angajat la Grivita ca muncitor a candidat la facultatea muncitoreasca normal a intrat acuma avind si dosarul curat fiind muncitor anul urmator s-a transferat la zi si a iesit inginer.

     In concluzie nu este moral sa-i ceri unui presedinte sa se delimiteze de o orinduire care la descoperit format si educat inplicind aici si 80 % din populatie care este in aceiasi situatie

I=53 V=1115 lived 22121 days

        pot fi contactat prin E-mail                      Home Popescu-Colibasi  


click spre "negustori"