052 problema_01

     Discutam noaptea trecuta cu Marius Baranescu care acuma "aspira" nisip in Arabia Saudita despre motivele care l-au facut sa ajunga acolo. Dorinta de a cistiga bani in mod decent chiar daca pentru asta "trebuie sa se confunde cu peisajul" ca sa nu ajunga "stire". Era socat de preturile la care au ajuns casele la noi si calcula ca trebuie sa-si prelungeasca "exilul" ca sa tina pasul cu "inflatia". Eu consider preturile normale chiar daca o vila in cartierul "rezidential" Pipera este mai scumpa decit un conac cu parc si caprioarele aferente de linga Paris. Explicatia este simpla capitalistii nostrii nu au notiunea valorii banului care sunt obtinuti prin mari "ciordeli" si se ghideaza dupa principiul "lac sa fie ca broaste destule". Ce sa caute "capitalistii" nostri linga Paris unde valorile sunt strinse in generatii reale nu in ani (cel mult 16) ca la noi. Lor nu li se poate pune nici intrebarea traditionala :"cine sunt stramosii dumneavoastra?" din cauza ca au probleme sa arate o realizare notabila chiar a parintilor. La noi exista un consemn tacit la nivel national de a considera fireasca "ciordeala" eventual daca tipa cineva o face de cele mai multe ori din cauza ca nu poate fi el cel care "ciordeste". Ma intrebam ce ar fi daca un "Garcea" ar actiona corect si atunci cind un parlamentar "sofer" ar provoca un accident de circulatie ar cere numai buletinul de fapt cum este legal si nu ar tine cont de profesia soferului fapt ilegal. Ar rezulta ca se face un dosar pe numele soferului si nu vad cum se mai poate invoca "imunitatea parlamentara". Ca nu se procedeaza asa este normal din cauza ca Garcea este un personaj fictiv.

     Problema de fond de fapt este alta pana in '89 noi am fost "popor unic muncitor" care prin "privatizarea in masa" a devenit "popor unic de propietari" insa care a ramas cu toate deprinderile si priceprile anterioare. Inainte se "gindea" in baza "centralismului democratic" asta inseamna tradus ca se centralizau toate initiativele "oamenilor muncii" care se intorceau spre acestia sub forma de hotariri. Raspunderea era colectiva si mai bine greseai cu partidul decit sa ai dreptate inpotriva lui. Atunci "marele licurici" era P.C.R-ul si in functie de cit de mult "puneai botul" ajungeai mai sus pe o functie de decizie. La fel de greu ar fi sa depistezi centru "gindirii" intr-un musuroi de furnici care totusi reactioneaza coerent si organizat in fata unor stimuli externi. Acuma este efectiv inposibil sa depistezi care este "organul" de gindire al statului la oricare nivel. Este suficient ca un "oarecare" functionar sa decida ca ceva este "alb" si automat tot lantul de functionari care ulterior trebuie sa analizeze problema pornesc de la "postulatul" ca problema este "alba" si asa ajungi sa te lupti cu morile de vint.

I=52 V=1108 lived 22120 days

     P.S. probabil am cunostinte "native" despre legi daca stau si ma gindesc ca mama mea avea diploma in drept iar bunica dinspre tata a fost prima femeie angajata la Inalta Curte de Casatie si Justitie si asta nu ca maturatoare.

      Am descoperit in constituatia actuala:
Imunitatea parlamentara
ARTICOLUL 72
(1) Deputatii si senatorii nu pot fi trasi la raspundere juridica pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.
(2) Deputatii si senatorii pot fi urmariti si trimisi în judecata penala pentru fapte care nu au legatura cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi perchezitionati, retinuti sau arestati fara încuviintarea Camerei din care fac parte, dupa ascultarea lor. Urmarirea si trimiterea în judecata penala se pot face numai de catre Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie. Competenta de judecata apartine Înaltei Curti de Casatie si Justitie.
(3) În caz de infractiune flagranta, deputatii sau senatorii pot fi retinuti si supusi perchezitiei. Ministrul justitiei îl va informa neîntârziat pe presedintele Camerei asupra retinerii si a perchezitiei. În cazul în care Camera sesizata constata ca nu exista temei pentru retinere, va dispune imediat revocarea acestei masuri.

     Din ce este scris mai sus rezulta ca atunci cind face un accident de circulatie un "ales" nu are nici un fel de imunitate parlamentara. Ca nu se face astfel este normal ce timpit in afara de mine citeste Constituatia ?

 


        pot fi contactat prin E-mail                      Home Popescu-Colibasi  


click spre "negustori"