050 lectia maimutei


 


     La TV am vazut o emisiune dedicata unei pustoaice de 10 ani. Aceasta a "explodat" pur si simplu intr-un sport extrem, alpinismul. Fara antrenament sau pregatire la primul concurs a iesit prima surclasind sportivi profesionisti cu state vechi de serviciu. Cazul a atras atentia specialistilor care au analizat "fenomenul".

     Stupoare chiar din punct de vedere medical fetita era un "mutant" lungimea degetelor era anormala si chiar daca fizic era foarte slabuta reusea fara efort sa faca tractiuni la bara atirnata numai in cite un deget de la fiecare mina fiind unicul sportiv care poate sa faca asta. Analizind viata fetitei au ajuns la concluzia ca a avut o dezvoltare absolut normala pana a intilnit un "antrenor" deosebit. Fetita locuia in Africa cu parintii si la virsta de 4 ani a primit o maimuta cu care s-a tot jucat. Asa imitind maimuta a ajuns din ce in ce mai experta la catarat in copaci si rezultatul s-a vazut.

     Acestea sunt datele problemei si eu cum am o minte mai intortochiata si avind si timp fiind pensionar mi-am pus intrebarea daca o maimuta te poate influenta in asa hal ce influenta au avut cei 50 de ani "comunism" care au fost baza "educatiei" pentru foarte multi conationali.Influentele sunt multe si variate le sezizez in toate buletinele de stiri insa caracteristica generala a «majoritatii tacute» este exprimata foarte plastic de proverbul: "capul plecat sabia nu-l taie" asa ca "mutantii" se vad dupa cocoase care a aparut inerent.

     Normal se poate spune ca am avut izbucniri de demnitate ca in '89 cind "mamaliga a explodat" insa se uita ca fitilul a fost unguresc spre rusinea noastra.

     I=50 V=935 lived 22111

 


        pot fi contactat prin E-mail                      Home Popescu-Colibasi  


click spre "negustori"