046 Care secui ?

 

Insemnarea are urmare cu  MEMÉNTO despre secui 

     In liceu am avut o profesoara de istorie (doamna Nistor) care avea o calitate vorbea foarte tare.

     Era imposibil sa dormi la ora ei si asa de tare vorbea ca nici acuma nu am uitat ce spunea respectiv ca in Transilvania intr-o anumita perioada istorica exista "Uniunea celor trei natiuni".Ii facea o deosebita placere sa spuna asta in latina in esenta era formata din unguri, secui si sasi iar rominii erau "sariti" din schema la data respectiva.

     Recent vad ca "maghiari" agita puternic problema "Tinuturilor secuiesti" si noi "majoritarii" dam din colt in colt conform traditiei.

     Oameni politici romini daca ar avea cap ar profita de ocazie dar cu toate ca au chiar doua capete la folosesc la fel pentru "necesitati fiziologice". Probabil le mai si incurca rolul din cauza "licuriciului" dominant.

     Aceste "valuri" ridica o problema,   conform recensamantul din 2002 in tara existau 1.431.807 maghiari in schimb secui nu apar de loc   dar in 15 martie 2006 se revendica trei judete pline de "secui". Se pare ca in 2002 din anumite motive unii au uitat ce nationalitate au asa ca acuma este cam greu sa revendici "ceva" in numele unui nationalitati din care nu faci parte.

     Se face o confuzie voita ca secui sunt maghiari care nu este corecta din punct de vedere istoric. Unui om politic la care ii merge bibilica ar trebui sa propuna urgent un recesamint a populatiei ca numai gripa aviara apare spontan. Astfel se creaza o mica problema din cauza ca o sa migreze unii de la o nationalitate la alta. Ulterior daca recesamintul confirma existenta secuilor sa se redistribuie locurile acordate minoritatilor conform situatiei de fapt. Nu am auzit nici un "personaj" care apare pe "sticla" intrebind cu ce ocazie secui (care conform recesamintului nu exista) sarbatoresc ziua maghiarilor si ce treaba are UDMR cu revendicarile altei nationalitati.

  Published 15 Martie 2006   I=46 V=780   lived 22101 day   
accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului


        pot fi contactat prin E-mail                      Home Popescu-Colibasi  


click spre "negustori"