033 L.C.B.-srl


 
Pareri personale privind firma

     Anticipat imi cer scuze pentru materialul in stil DOS nu sunt dotat cu interfata grafica [prietenoasa]. Simt o afectiune sincera fata de dl.Boboc lucru mai rar la mine si dupa investitia facuta ma simt implicat direct si de aceea o sa caut sa dau un diagnostic direct chiar daca este dur. Daca se continua activitatea in felul acesta nu este nevoie sa fi prorocul din Damaroaia ca sa-ti dai seama care este sfirsitul. Principala deficenta este lipsa de organizare.

    Am gasit aici concretizate o serie de principii comuniste asupra activitatii economice.Teoretic firma este condusa de dl.B si de dl.R practic nu m-am lamurit cine face asta este o conducere colectiva in care fiecare conduce si este condus pe rind un adevarat centralism democratic cum nu a reusit sa faca in practica nici PCR-ul. Fiecare munceste dupa capacitate si primeste salariu dupa nevoi. Chestia cu eficenta, competenta inca nu exista. Am vazut aplicat si conceptul umanismului socialist tradus prin greseste ca poti gresii fiind "prostul nostru" care trebuie si el sa traiasca. Personal daca gaseam piese plantate gresit din timpenie prima data Laura facea "kaka" cu componente discrete pasive iar urmatoarea data scotea si bucati de circuite imprimate si pe urma nu mai gresea din cauza ca nu mai era la firma.

     Firma se poate inregistra ca asociatia filantropica "Sfintul BOBOC" pentru tinerii handicapati Romanii in perioada asta in care sunt disponibilizati atiti specialisti si nu ar fi greu sa fie facuta o echipa de lucratori numai de blonzi de 1,8 m sau bruneti cu ochi albastri sau schiopi de piciorul sting. Inteleg conceptul biblic ca sa-ti iubesti aproapele dar nu pe banii firmei. In situatia cind firma se duce de ripa toti isi pun o palma in fund si cauta alt azil. Sa te apuci sa faci microproductie cu oameni care pot definii conceptul de paralel prin tangenta lor cu tehnica este neeconomic, aici nu este cercul minitehnicus de la casa pionerilor iar daca vor sa invete nu inteleg de ce mai trebuie sa fie si platiti.

    Alt concept concretizat la firma este propietatea colectiva asupra mijloacelor de productie. Nu imi vine sa cred ca materialele sunt gasite la groapa de gunoi a orasului deci costa numai benzina. Dispar materiale iar consumabilele sunt superconsumabile.

    Clientii sunt gasiti prin metoda pescuitului stationar daca se agata in undita bine daca nu astepti. Nu exista un interes din partea tuturor pentru marirea numarului de clienti. Nu se intelege ca datorita lor traieste firma si ei primesc salarii.

    In concluzie parafrasind un vecin de la mine din bloc "se munceste intr-o veselie" varianta prescurtata la " timpul trece leafa merge noi cu drag muncim." Problema care este cea mai critica este cit mai rezista fizic dl.B cu ritmul acesta de munca din cauza ca scoaterea lui din activitate ar bloca firma instantaneu. Situatie mult mai grava decit sa plece toti ceilanti simultan. Consider ca se poate totusi rupe coada pisicii si sunt in masura sa o fac prelund riscul sa devin antipatic.

Domnule Boboc

    Pe 29 august inceteaza actiunea mea de "ajutor umanitar" declansata cu o luna inainte. Consider complet lipsita de utilitate prezenta mea in continuare in aceasta calitate motiv pentru care ma retrag. Motivul este ca dovedind cuiva ca are o piatra in pantof lucru confirmat in totalitate si de respectivul sa il vad ca schioapata in continuare mai mult se si enerveaza de asta depaseste puterea mea de intelegere.

    Pentru mine este a treia experienta nereusita si la celelante firme erau tot probleme de organizare interna. Nu se puteau rezolva din cauza ca la prima patronul traia cu administatoarea la a doua patronul fusese coleg cu salariatii si dupa ce trageau o bauta inpreuna cintau "bruderschaft" iar la a treia...

    Este ceva inedit si cum sunt specialist in despicat firul in patru am ajuns la o explicatie poate posibila. In lume este bine statutat pozitia sculptorilor, muzicantilor, pictorilor ca "artisti" eu ii numesc creatori. Dupa mine si in domeniile tehnice exista asemenea "artisti" deci creatori. Consider ca dumneavoastra sunteti un astfel de creator iar produsul X este copilul dumneavoastra. Lasind la o parte disproportia comparatiei ce se intimpla cu Brincusi daca trecea la productie de serie. El a spus un lucru foarte frumos ca a finisat fiecare amanunt pana la perfectiune din cauza ca perfectiunea nu este un amanunt. Probabil la productia de serie se oprea la primul exemplar pentru finisare. Cam in aceiasi situatie sunteti si dumneavoastra, nu va puteti detasa de "copil". Se spune ca din dragoste mamele isi pot omorii copilul.Teoretic sunteti de acord cu productia de serie cu o mica conditie toata sa se faca pe masa in fata dumneavoastra si sub control total. Genul acesta de sefi exista in armata din alte motive care vor sa degajeze pe urma sa centreze si sa si dea gol cu capul.

    Urmarind numarul de etichete cu codurile am constatat ca intr-o luna au fost realizate si montate 15 alarme este foarte putin mai ales ca urmariti simultan si inbunatatirea dotarii ce presupune investitii... si uite asa a trecut o luna si o sa mai treaca si cind se v-a striga nu sunt etichete autocolante toti o sa se uite consternati unul la altul si se vor repezi toti sa faca cinci bucati si iar o sa strige cineva nu sunt etc etc etc

    Consider ca putem colabora si pe viitor in probleme strict localizate si precizate mai ales ca eu nu am de gind sa-mi dezvolt in continuare talentul literar avind ca sursa de inspiratie alta firma.

    cu deosebit respect

publicat la 06.12.2005
actualizat azi 30 noe 2013 privind afisare ca sa fie mai citibil pentru M
Home

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"