032 Domnule-Preot

       Numele meu este Dan POPESCU COLIBASI si locuiesc in parohia dumneavoastra. In urma vizitei casierei dumneavoastra ma framint cu niste intrebari la care aceasta nu a fost in stare sa raspunda. Despre mine ce sa spun am 52 de ani si am trecut fara voia mea prin faza de pioner, utc-ist si pcr-ist deci dupa preceptele bisericii pe buna dreptate pot fi considerat o oaie ratacita. Din punct de vedere social am fost si sunt un inadaptat nu sunt de acord cu statutul de oaie care are dreptul de a merge in functie de cum gindeste un pastor. De pastori nu am dus lipsa nici inainte de 89 cind aveau pretentia ca reprezinta "centrul vital"si nici acuma cind sunt de toate culorile politice si care toti imi doresc binele asa cum il vad ei dar mai ati aparut si dumneavoastra care cum se spunea despre Burboni nu ati uitat si nu ati invatat nimic. Fiind in virsta si probabil din cauza ramolelii am inceput sa confund faptele si nu mai inteleg deosebirile in esenta si solicit sa ma lamuriti care sunt deosebirile la urmatoarele probleme:

        Comunistii spuneau ca prima obligatie este achitarea cotizatiei si aveau o teorie intreaga despre asta vad ca fara sa tineti cont de faptul ca sunt un handicapat din punct de vedere religios si dumneavoastra ati trecut direct la cotizatie. Faptul ca Iliescu care banuiesc ca isi plateste cotizatia si este in TOP la donatii il face mai bun crestin decit mine? Nu credeti ca trebuia sa incepeti cu o munca de a ma aduce pe calea cea dreapta si ulterior sa imi cereti si cotizatie.

        Comunistii se laudau cu "centralismul democratic"teoretic toate organele se alegeau liber si toate deciziile se luau in mod democatic. Practic eu aveam dreptul sa fiu de acord la toate deciziile. In aceasta parohie cine stabileste citi bani trebuie sa dea enoriasii si ce se face cu ei. Sau primiti si dumneavoastra "semnale din teritoriu" ca iubitii nostri parlamentari care trec la fel de des prin circumscriptie cum treceti dumneavoastra prin parohie? Ei au probleme la nivel global eventual se coboara pana la NATO nu mai au timp de fleacuri iar pentru dumneavoastra faptul ca la fiecare bloc pe lista de plata predomina culoarea rosie nu spune nimic? Sustineti ca suma ceruta pentru cotizatie este derizorie dar asa derizorie cum este pentru multi asta inseamna daca au sau nu au paine pentru citeva zile. Faptul ca exista o biserica frumoasa in cartier mareste credinta sau este un punct bun pentru preot. Personal asi fi vrut ca acesti bani sa fie folositi pentru a fi refacute bisericile din judetele Harghita sau Covasna

        Acuma cind am dreptul sa imi aleg medicul de familie nu am dreptul sa imi aleg preotul? sunt cumva legat de pamint precum serbii de la manastiri?

    Civilizat ar fi fost inainte de a face lista sa intrebati pe fiecare daca vrea sa fie trecut sau nu sau ati preluat borderourile de cotizatii de la PCR?

accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului
Join Date:Sept 2011         © 2009~2085 OSCII-Lab         Home   Popescu-Colibasi     Free counters!

click spre "negustori"