25 Ulita verticala

     Locuiesc la bloc impreuna cu alte 27 de familii si nu am putut sa nu observ ce se intimpla pe scara. Actualii "propietari" sunt fostii chiriasi si au o origine istorica comuna. Nu din vina lor au ajuns in oras datorita viiturii industrializarii. Nu au prea adus nimic cu ei din cauza ca nu aveau ce sa aduca iar aici au inceput sa lucreze cu spor in "schimburi" inbracati in salopete ca sa ridice tara pe "culmili ..." comunismului. Prin natura lucrurilor au locuit grupati in cartiere noi, sau deplasat cu aceleasi mijloace in comun si au lucrat in sectii apropiate asa ca incet incet au creat un set de reguli care transplantau de la sat la oras ce invatasera pe linie materna in materie de comportare.

      Toti accepta aceasta schimbare sunt foarte mindrii de ea iar copii lor au facut scoala la zi multi au si studii superioare si activeaza in domenii de virf insa din punct de vedere mental considera numai ca ulita natala din orizontala a devenit verticala.

      Vezi distinse "doamne" de Brasov iesind grabite in balcon si scuturind harnice "persanele" uitind sa le mature in prealabil.Procedeaza absolut normal ca no sa-mi spuna cineva ca atunci cind ieseau pe prispa ca sa scuture presurile se uitau intii daca nu erau gaini in curte ca sa nu le murdareasca. Asta face ca mizeria sa cobore etaj cu etaj fiind aruncat succesiv pana ajunge la parter.

     Cite o data din motive tehnice sau neglijenta se provoaca o inundatie normal dupa revenirea situatiei la normal nu are nici un fel de rost sa vada ce s-a intimplat cu prisosul de apa care a disparut din apartament alunecind in jos.Nu cred ca exista un taran asa de cretin incit cind varsa o caldare in bucataria de vara sa ajute sobolanii cazati dedesupt sa scape de umezeala asa ca ce rost ar avea ca sa vada la oras ce necazuri au provocat vecinilor mai ales ca s-ar putea trezi ca nesimtitii respectivi sa aiba pretentia sa ceara sa plateasca pentru deteriorari. Procedura standard este sa te faci ca ploua si dupa citva timp sa saluti pe respectivul cu clasicul "sa traiesti vecine". Normal aici se vede si influenta definitiva a propagandei PCR prin care s-a legiferat sintagma "popor unic muncitor" si cunostintele vaste de matematica care permit aplicarea regulii de trei simpla si la bloc. Mai precis daca rahatii provenind de la doua apartamente traiesc in deplina egalitate si consens in teava de la subsol este absolut logic ca si producatorii lor sa se traga de sireturi din principiu.

     25aug 2004


        pot fi contactat prin E-mail                      Home Popescu-Colibasi  


click spre "negustori"