019 Cepi

 

     Am avut un catel,Cepi care acuma imi dau seama ca mi-a dat citeva lectii de viata. Cind era foarte mica a primit un os imens de porc scos din ciorba. De bucurie a facut pipi pe ea si l-a pazit pana s-a racit.Incercind sa-l apuce a inceput o partida de hockey din cauza ca era prea mare. Eu fiind om deci implicit mai inteligent decit o "potaie" nici nu ma apucam de asta din cauza ca ar fi echivalat sa "rod" un elefant netransat deci am zimbit superior de eforturile catelului. Aproape adormisem si din bucatarie se auzea a nu stiu cita repriza de hockey. Dimineata am gasit-o zacind pe o parte cu o burta imensa si dind alene din coada cind m-a auzit iar din imensul os nu se mai gaseau decit citeva aschii. M-am mirat cum dracului a facut si ulterior am uitat problema. Au trecut anii Cepi a murit si eu probabil am ajuns mai destept asa incit mi-am amintit de situatie. Rezolvarea este simpla in capul "timpit" al catelului nici nu exista posibilitatea sa nu manince osul si in consecinta a tras de el pana l-a mincat.

     Mi-am adus aminte dupa o satisfactie profesionala in domeniul IT. Am primit gratuit o placa de baza de la un calculator mult mai performant decit ce aveam eu in casa. Normal placa nu avea procesor dar am asteptat si conform proverbului:" prost sa fi noroc sa ai" am gasit un procesor tot gratis la talcioc la o cunostinta. Cu sprijinul unui prieten am setat procesorul si culmea placa a luat-o din loc.Ulterior am descoperit un mic amanunt placa nu "vedea" tastatura. Amanuntul acesta era vital din cauza ca practic nu puteai folosi placa la nimic. Probabil de aceea a ajuns si gratis la mine. Toata lumea licentiata sau avizata in domeniul IT in aceasta situatie renunta din cauza ca inseamna ca pe placa este defect controlerul de tastatura.

      Fac o paranteza de cite ori folosesc acest proverb "prost sa fii..." toata lumea are un zimbet jenat din cauza ca eu imi aplic acest proverb implicit mie. Este adevarat eu ma consider prost chiar foarte prost fata de alt om de exemplu Edison care a avut la activ peste 100 de inventii printre care si becul electric insa am rezerve in a ma considera mai prost decit vecinii de pe etaj scara sau bloc etc.Consider ca aici in prealabil trebuie facut un test si ulterior discutam.Exista insa o mentalitate inradacinata nu se supara nimeni care are 1,5m daca ii spui ca este prea pitic ca sa intre intr-o echipa de baschet insa este scandalizat daca sugerezi ca are probleme la "bibilica".

     Inchid paranteza si ma intorc la problema de baza care s-a ivit din cauza ca eu nu sunt nici licentiat nici avizat in domeniul IT asa ca nu am conceput sa pierd o asemenea pleasca. Rezultatul am inceput si eu multe reprize de hockey in care instalam placa si facem masuratori iar in pauze imi confruntam cunostintele reduse din domeniu cu datele problemei. La un moment dat mi s-a aprins un LED in cap sau am scos un bip si mi-am dat seama ca de fapt cunosteam rezolvarea. Rezultatul peste 10 minute placa "vedea" tastatura. Am avut un moment foarte placut in care probabil creierul m-a recompensat cu o doza de stupefiant natural si culmea peste zece minute dormeam dus cu toate ca ma sculasem la ora 13 si acuma era abia ora 20.

      Paranteza noua am afirmat "ca de fapt cunosteam rezolvarea" cred ca toti au incercat sa dezlege un rebus si sa-si dea seama ca nu gasesc cuvintul corespunzator pentru o definitie data. Ulterior daca le pica in mina dezlegarea rebusului respectiv isi dau seama ca le era cunoscut cuvintul respectiv insa aveau probleme exprimate foarte plastic de proverbul:"ce are .... cu prefectura?".Inchis paranteza.

      Pe la 03 dimineata m-am sculat foarte vioi si am incercat sa instalez un Windows pe placa reanimata. Foarte repede mi-am dat seama ca placa mai are o mica problema "vede" mousul insa acesta nu se misca pe ecran.

Material produs de firma Colib&Single la data de 4:23PM 9/19/2004


        pot fi contactat prin E-mail                      Home Popescu-Colibasi  


click spre "negustori"