018 bacteria


 

     BBC citire:specialistii au descoperit o bacterie care stie sa-si repare ADN-ul.Provine din marea moarta care este un fel de ciorba in care se gaseste foarte multa sare.Concentratia de sare este asa de mare incit "demonteaza" ADN-ul vietuitoarelor si este asa de performanta incit a rezultat marea moarta.Bacteria neavind de ales din cauza ca traia in "ciorba" aceea s-a perfectionat si a ajuns asa de eficienta incit "tratata" de specialisti cu echivalentul razelor cozmice in doze "normal" letale a luat asta ca o gluma.Acuma specialistii vor sa invete cum reuseste sa faca asta din cauza ca ar fi foarte utili niste cosmonauti care sa "transpire" numai cind se scalda in raze cozmice.

      Bacteria nu este mai desteapta decit specialistii insa spre deosebire de acestia a fost vital ca sa gaseasca o solutie ca sa supravietuiasca in "ciorba" in care a avut ghinionul sa traiasca.

      O problema similara se regaseste si la oameni, exista dorinta de a-i face mai rezistenti de exemplu din punct de vedere psihic. Este greu sa instruiesti un om ca sa se perfectioneze in acest domeniu insa ar trebui cautati oameni care au supravietuit in medii toxice din acest punct de vedere si sa analizezi motivul "supravietuirii".

      Personal am avut norocul sau ghinionul sa traiesc 30 de ani intr-o menghina tip "kaki".Am fost testat de 14 reincarnari a lui Napoleon (dupa parerea lor) care aveau la dispozitie un sfert de metru de regulamente care trebuiau sa ma lamureasca ca "seful are intodeauna dreptate!".Presiunea lor nu a ramas fara urmari in toata aceasta perioada in mod constant aveam 1,80m in schimb dupa iesirea la pensie spre mirarea mea am vazut ca am 1,81m. Trebuie sa recunosc ca m-am inbolnavit si psihic, m-am ales cu o fobie care ma ingrozeste. Imi este imposibil sa accept sa schimb informatii sau sa discut cu oamenii care au probleme in analiza si sinteza unor date elementare. Prea mult timp am avut de a face cu oameni care erau "destepti" prin OZU (ordin de zi pe unitate).Din acest motiv m-am privat singur de libertata evitind pe cit posibil sa ies din apartamentul nr.14 daca problema nu este vitala.Cind dau de oameni care au ajuns "sefi" facuti la "apelul de seara" cum ajung in armata soldatii la gradul de fruntas ca sa ajunga stilpi cu grade ca veselar sef, ma retrag in graba chiar daca trebuie sa pierd bani din cauza asta.Nu mai am puterea sa lamuresc pe cineva ca proverbul:"sa faci ce vrea muschii tai!" nu este normal.

     2:25 AM 9/27/2004


        pot fi contactat prin E-mail                      Home Popescu-Colibasi  


click spre "negustori"