017 Parintele cu crucea!

    La inceputul lui septembrie intr-o dupa masa am fost trezit din somn de cineva care suna "disperat" la sunerie acompaniind asta cu batai repetate in use. Lucrind in domeniul "kaki" am ramas stresat de acest gen de "apel" din cauza ca era caracteristic soldatilor care ma chemau la unitate. Rezultatul si acuma sar din pat inainte de a-mi aminti ca nu mai este cazul. Primul gind a fost ca a venit "fata" cu lumina care este foarte grabita si nu are subtilitati in gindire ca sa perceapa ca este platita regeste pentru munca necalificata pe care o presteaza. Spun regeste din cauza ca din punct de vedere intelectual trebuie numai sa stie sa citeasca si nu-si da seama ca munca ei poate fi inlocuita cu un mic automat care sa citeasca el consumul si sa trimita datele prin mail de exemplu si atunci adio "trai decent".

     Stresat am ajuns la use si am descoperit ca nu este aceasta dobitoaca, era "parintele cu crucea" dupa cum s-a prezentat. Fac alta paranteza din punct de vedere geografic apartamentul meu face parte dintr-o parohie ortodoxa de fapt probabil mai apare si pe alte 15 harti ale cultelor recunoscute care si ele au aceiasi pretentie legitima cum de fapt mai apare si la toate partidele care revendica si ele drepturi morale asupra apartamentului si implicit asupra mea.

     Prin natura lucrurilor eu sunt ortodox asa ca implicit sunt pe buna dreptate considerat obiect de inventar fix in parohie. Pot sa spun ca astfel beneficiez de un parinte spiritual care are datoria morala sa ma aduca pe calea cea buna. "Sfintul parinte" dupa cum il intituleaza casiera parohiei face abstactie total de niste mici amanunte nesemnificative:

-nu din vina mea am fost pioner,utc-ist si comunist asa ca inainte de a devenii "oaie" in turma lui ar fi cazul sa-mi spele creierul de timpenile plantate timp de 50 de ani. In perioada respectiva distinsii "parinti spirituali" au fost foarte ocupati sa-si conserve functile platite de stat si nu au avut nici o motivatie sa se ocupe de "sufletul" meu

-cu tot blocajul inerent de stiri din cauza ca biserica ca si armata sunt in topul increderii populatiei mai razbat diverse fapte cum ar fi preoti care au scos mortii din pamint din cauza neintelegerilor financiare altii care au arat cimitirul ca nu au primit de la primarie teren ca sa cultive rosii,"sfint parinte" filmat beat cui si altul care o lua sau o datea pe la spate (reportajul a fost putin confuz) insa niciodata nu a aparut o stire ca o asemenea "exceptie" a fost taxata de superiorii "pacatosului" respectiv cu suturi in fund si eliminarea respectivului din sistem sau cel putin trimisi la  "reciclare" la o minastire ca sa se roage vre-o 100 de ani . Explicatie este in biblie ca nu degeaba scrie acolo"sa ridice piatra cel curat".

-din putinul cunoscut de mine din biblie am ramas cu pararea ca pe Dumnezeu in perioada cind a fost om il caracteriza cel mai bine cuvintul smerenie. Actualii slujitori au o mica problema ca toti functionarii care au devenit birocrati acestia au devenit altarocrati uitind ca ei traiesc de pe urma parohiei nu parohia traieste de pe urma lor.

     .Asa am ajuns la un pardox cred in "viata de dincolo" dar am mari rezerve in privinta celor care se intituleaza "slujitorii" lui Dumnezeu si au descoperit un nou tip de hartuire cea religioasa.

     Nu pot sa inchei insa fara sa releatez ceva vazut tot la TV este vorba de un interviu luat unui duhovnic de la o manastire. Acesta in mod repetat a accentuat asupra importantei vitale de a fi exemplu personal in toate domenile pentru comunitate. Felul cum vorbea m-a convins si ar fi o mare cinste pentru mine ca acest om sa-mi acorde o ora din viata lui ca sa vorbeasca cu mine.

     In concluzie caut un parinte spiritual insa sunt pretentios.

Published 12:19AM  9/11/2004
accesind linkul   448 solutia Andrea Marin ajungeti inapoi la insemnarea sursa

        pot fi contactat prin E-mail                      Home Popescu-Colibasi  


click spre "negustori"