008 Smart Computers

Ante Scriptum  ca sa nu fiu "papagal" cititi intii aici in special pct.5

Nota: Insemnarea este extrasa din corespondenta cu vara mea Marina Sadoveanu in care dau un raspuns la afirmatia ei ca :"..virsta creaza probleme de gindire"

      Nu cred ca" limitarea" este de virste este din cauza faptului ca tu esti "maturizata". Eu si la virsta asta gindesc ca un copil si am imaginatia acestuia in schimb am experienta maturului. Cel putin in domeniul in care ma misc tineretul gindeste numai cu "prefabricate" daca nu au citit sau vazut ceva atunci nu exista. M-asi bucura de o concurenta reala pentru mine ca acuma eu concurez numai cu mine.

      Este o firma (Smart Computers) in cartier pe la care trec si de cite ori le spuneam de o realizare a mea raspunsul standard era "sa vede ca aveti timp". Am incercat sa le explic ca sunt 4 milioane de pensionari care au timp insa nu fac asta.

      De craciun m-am dus bucuros sa ma laud cu alta realizare. Iarasi raspunsul standard. Am explodat cum lucrasem la ideia 17 ore non-stop si m-am oferit sa-i suventionez. Plateam la pretul firmei manopera pentru 17 ore,mai plateam o data suma pentra a fi data patronului ca sa lase salariatul in pace in acest timp si dadeam un bonus de 4 milioane daca rezolvau aceiasi problema. Am iscalit un angajament si a urmat o cearta intre ei care imi iau banii. Sincer cind am ajuns acasa eram morcovit ca imi rupe gura "tineretul". De cite ori plecam de acasa si ma intorceam ma uitam cu grije la robotul telefonic ca sa nu primesc un anunt sa vin cu banii.

     Dupa o saptamina m-am dus acolo, am etalat suma pe masa si am asteptat. Sau scarpinat in fund,in cap si au ris. Unul din ei a vrut sa vada cum functioneaza proiectul la mine. L-am interbat daca cunoaste poker, normal stia asa ca am cerut sa se comporte dupa aceleasi reguli. Adica pune aceiasi suma pe masa si spune SEC. Eu ii aratam ce am facut si ii luam banii sau daca nu puteam sa arat imi lua banii. Iar a ris si atunci am propus o varianta pentru lumea III-a . Cumpara din banii lui o cutie de TIX eu o impart in doze mici si el pe rind le foloseste ca sa-mi curete cada, ca eu nu am timp pentru asta si cind termina ii arat. Iar a ris si a schimbat subiectul.

     P.S. cu ocazia actualizarii pagini mi-am amintit de alta "faza" cu acelasi personaje.Mindru ma dadeam elefant ca dintr-o nevoie conectasem invers un distribuitor de semnal TV si functiona. Tinarul "coleg" zice:" ei nu este chiar asa!". Am explicat ca am procedat asa din cauza ca in scoala de ofiteri am urmat un big curs de "bazele radiotehnicii" in cadrul acestuia era un big modul despre "antene" si aici era un capitol care se referea la "ghiduri de unda" care dezbatea si pe fata si pe dos problema inclusiv "distribuitoarele" de semnal. Ca pe ele pentru prosti scrie "In" si "Out" este nesemnificativ cita vreme realizezi adaptarea de impedanta (75 ohmi). Am intrebat daca a urmat o ora de radiotehnica si cum bitia din cap il intreb atunci cu ce ocazie are o parere. Mai trebuie sa spun ca ulterior dupa ce spuneam ceva era foarte multa liniste.

accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului
Published on 6 decembrie 2005
  Insemnari=008    lived days= #####  days D.P.= #### cu regim de "duminica"  
Nota: actualizat "tehnoredactarea" in noembrie 2012 ca sa o folosesc la insemnarea de mai jos
Inapoi la insemnarea   Piri Reis 
                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!

click spre "negustori"