Windows în memoria RAM - de 10 ori mai rapid decât SSD-urile 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site.Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa originala: 

Windows în memoria RAM - de 10 ori mai rapid decât SSD-urile

     de Oliver Ehm - 15.02.2013 & dactilografiat in RO Colibasi 2017

    

     Pentru a muta o instalare Windows completa de pe disc în memorie înainte de a porni Windows. Tempo este nebun! Sa te îmbraci mai bine! Optiuni de boot: Porniti Windows RAM prin intermediul "GRUB4DOS". Pentru a regla ulterior Windows RAM, selectati "Windows 7 VHD". Prin "Windows 7" porniti Windows standard.

     Windows pe un SSD este rapid. Windows într-un disc RAM este chiar mai rapid. Motiv: Un SSD actual citeste si scrie date cu o viteza de 500 MB / s rapida, dar cu viteza de memorie nu poate tine pasul - aici sunt atinse între 4000 si 5000 MB / s. Cu toate acestea, Windows RAM nu este doar rapid, este, de asemenea, practic indestructibil, deoarece toate modificarile facute în timp ce Windows se executa au disparut dupa o repornire. Toate modificarile au loc numai în memoria de lucru si nu pe hard disk. Daca, de exemplu, sunteti atacat cu un RAM Windows de un virus, nu trebuie sa va fie frica, pentru ca atunci când închideti Windows, este pur si simplu trimis la Nirvana digitala. Iata cum: Windows in RAM.

     Un astfel de sistem RAM Windows nu trebuie sa înlocuiasca sistemul anterior. În schimb, ati setat-o inca o optiune de boot suplimentara. Puteti sa-l bootati în orice moment si sa-l utilizati ca mediu de testare pentru programe noi sau navigare sigura. Este, de asemenea, util atunci când vine vorba de viteza la locul de munca - de exemplu, atunci când convertiti filme.

     Ce este un disc RAM? Un disc RAM este un disc temporar, virtual în memorie. Este de obicei utilizat atunci când nu sunt disponibile suporturi de stocare clasice pentru lucru - de exemplu, în sisteme vii. De exemplu, un Windows live pornind de pe un CD, DVD sau de pe un stick USB si apoi executati pe un disc RAM - un hard disk nu are nevoie de sisteme live.

     Cititi acest articol despre cum sa obtineti Windows 7 rularea pe un disc RAM.

     Aveti nevoie doar de câteva instrumente, un driver de disc RAM si câteva scripturi. Tot ce va trebuie poate fi gasit pe revista DVD sau gratuit pe Internet.

     Setarea Windows RAM este relativ rapida - aveti nevoie de un total de aproximativ 60 de minute. În primul rând, eliminati toate componentele inutile de pe DVD-ul de instalare din Windows pentru a mentine instalarea foarte mica. Apoi instalati Windows într-un VHD. VHD transfera în cele din urma managerul de boot Grub4Dos în memoria de lucru si porneste Windows.

Cerinte pentru Windows în RAM

     De ce aveti nevoie? Aveti nevoie de o anumita cantitate de memorie, un DVD de configurare din Windows 7, precum si câteva instrumente gratuite si scripturi.

 Este necesara o memorie RAM de cel putin 8 GB 

     Din moment ce RAM-Windows este complet mutat în memorie înainte de a începe, aveti nevoie de suficienta memorie: 8 GB ar trebui sa fie. Din cele 8 GB, 4 GB sunt mai târziu ocupate de instalarea Windows, restul fiind disponibil în RAM-Windows ca memorie de lucru. Aceasta înseamna ca Windows dispune de suficiente resurse pentru a lucra rapid.

 Trebuie sa fie un Windows pe 32 de biti 

     Cerinte privind spatiul: Versiunea pe 32 de biti a Windows 7 Ultimate necesita 5,9 GB de spatiu. Prin urmare, nu se încadreaza în primul rând în discul RAM - trebuie mai întâi sa fie eliberat de balastul inutil. Instalarea implicita a Windows 7 Ultimate necesita cel putin 5,9 GB de spatiu pe disc pe versiunea pe 32 de biti si pe spatiul de stocare pe 64 de biti de 8,5 GB.

     Deoarece Windows RAM nu trebuie sa aiba mai mult de 4 GB de memorie, astfel încât sa existe suficienta memorie în timp ce ruleaza, configurarea Windows trebuie sa fie redusa. Doar pentru a se încadra în memoria RAM de 4 GB. Versiunea pe 32 de biti este fundatia Windows RAM, datorita cerintelor de memorie deja reduse ale versiunii pe 32 de biti de numai 5,9 GB fata de versiunea de 8,5 GB a versiunii pe 64 de biti.

 Instrumentele necesare 

     Windows subtire: Desi setarea recomanda o dimensiune a discului de aproximativ 8 GB, nu respinge instalarea în VHD-ul de 4 GO. DVD-ul de instalare din Windows 7 trebuie mai întâi sa nu aiba balasturi inutile, astfel încât sistemul sa poata fi instalat într-un VHD de 4 GB. În caz contrar, o instalare ar esua.

     Cel mai simplu mod de a elimina balastul este programul gratuit RT 7 Lite . Printre altele, are o functie care elimina componentele inutile - cum ar fi Internet Explorer, Media Center sau pachetele de limbi inutile - din configurare. În plus, aveti nevoie de managerul de boot Grub4Dos , care va muta mai târziu RAM-Windows-ul în memoria de lucru si va începe acolo. În sfârsit, veti avea nevoie de driverul de disc RAM Firadisk , pe care Windows trebuie sa-l introduca din memorie, precum si de diferitele script-uri pentru configurarea managerului de boot al Windows.

     Managerul de boot Grub4Dos, driverul de disc RAM Firadisk si scripturile terminate pot fi gasite în arhiva WinRAM.ZIP si pe www.com-magazin.de. Pe hard disk, creati un director numit Instrumente. Dezarhivati arhiva WinRAM.ZIP în acest director. Salvati, de asemenea, fisierul de configurare Lastsession.ZIP din RT 7 Lite în acest folder.

 Instalati Grub4Dos 

     Boot partitie vizibil: Windows, care este deja executat pe PC-ul, are o partitie de boot ascuns. Alocati o scrisoare pentru configurarea Managerului de boot.

     Acum, instalati Grub4Dos Managerul de boot. Grub4Dos va porni în managerul de boot al Windows ca optiune de boot. Pentru o instalare implicita de Windows, managerul de boot Windows nu se afla pe partitia de sistem "C: \", ci pe o partitie ascunsa în partea de sus a discului cu o dimensiune de 100 MB. Pentru a instala Grub4Dos, faceti mai întâi aceasta partitie vizibila atribuindu-i o litera de unitate.

     Pentru a face acest lucru, începeti gestionarea discului cu [Windows R] si diskmgmt.msc . În jumatatea inferioara a ferestrei, faceti clic pe partitia eticheta "System Reserved" si selectati "Schimbati literele si caile de unitate ...". În noul dialog, faceti clic pe "Adaugati ..." si apoi pe "OK". Windows atribuie automat o litera partitiei - în exemplul respectiv este litera "H". Grub4Dos: Aceste cinci fisiere apartin managerului de boot Grub4Dos. Scriptul "Install_Grldr.cmd" adauga Grub4Dos la bootmgr bootmgr ca optiune de boot.

     Deschideti noua unitate în Windows Explorer. Daca este gol, bifati optiunea "Afisati fisiere, foldere si unitati ascunse" în Windows Explorer

    . Acum, copiati toate fisierele din directorul "Tools \ Files \ Grub4Dos" în directorul principal al unitatii "H:". Apoi ajustati scriptul "Install_Grldr.cmd". Scriptul va introduce Grub4Dos în meniul de boot al managerului de boot Windows, dar trebuie sa fie adaptat circumstantelor dvs. înainte.

     Configurarea scriptului de instalare pentru Grub4Dos: Dupa "Set STORE =", introduceti calea catre fisierul de configurare a managerului de boot al Windows - aici H: \ boot \ BCD.

     Deschideti fisierul "Install_Grldr.cmd" cu Notepad. Localizati linia "Set STORE =" si introduceti calea catre fisierul "BCD". Acest fisier contine intrarile din meniul de pornire al Windows. În exemplu, calea este H: \ boot \ BCD , deoarece partitia ascunsa anterior a primit litera "H:".

     Salvati modificarile si închideti Notepad-ul. Acum rulati scriptul cu drepturi administrative. Pentru a face acest lucru, faceti clic dreapta pe script si selectati "Executati ca administrator". Scriptul "Install_Grldr.cmd" adauga acum managerul de boot Grub4Dos ca optiune de boot la managerul de boot Windows.

 Determinati dimensiunea discului RAM 

     Dimensiunea discului RAM: În meniul de pornire, Grub4dos va arata cât de multa memorie se poate adresa managerului de pornire pe PC - aici este 4592 MB. VHD nu trebuie sa fie marita.

     Grub4Dos este acum introdus ca optiune de boot. Acum, verificati câta memorie Grub4Dos se poate adresa pe PC. Aveti nevoie de aceasta valoare, astfel încât sa stiti cât de mare este Windows RAM.

     Reporniti PC-ul. Se afiseaza meniul de pornire al Windows, deoarece aveti acum oa doua optiune de încarcare cu Grub4Dos. Selectati "GRUB4DOS". În urmatorul meniu de pornire al Grub4Dos, puteti vedea acum în linia de sus de lânga "Mem:", care poate fi adresata cantitatii de RAM Grub4Dos. A treia valoare - exemplul este 4592 MB.

     Odata ce ati determinat valoarea, scrieti-o si reporniti PC-ul cu Windows-ul dvs. implicit. Pentru a face acest lucru: Selectati optiunea "BOOTMGR (hd0,0)". Aceasta înseamna ca puteti apela din nou Managerul de boot Windows. Apoi selectati intrarea de boot "Windows 7". Computerul va porni acum sistemul traditional Windows.

Windows de compensare

     Versiunea pe 32 de biti a Windows 7 Ultimate necesita de fapt spatiu de stocare de 5,9 GB - altfel nu poate fi instalata. Aceasta cerinta de spatiu este prea mare, totusi, deoarece Grub4Dos poate adresa doar aproximativ 4 GB pe majoritatea PC-urilor cu 8 GB de memorie RAM. În consecinta, cerinta de spatiu a instalatiei Windows trebuie eliberata de balastul inutil. Eliminarea este subiectul sectiunii urmatoare.

 Creati directoare 

     Mai întâi, configurati doua foldere pentru a lucra la DVD-ul de instalare Windows. Deschideti Windows Explorer si creati folderele winram si mount . Aceste directoare sunt mai târziu directoarele de lucru pentru proiect si pot fi sterse dupa finalizare.

 Copiati DVD-ul de configurare pe hard disk 

     Acum copiati fisierele de configurare DVD pe hard disk. Introduceti discul unei versiuni pe 32 de biti a Windows 7 în unitatea DVD. Porniti Windows Explorer cu [Windows E]. Navigati la unitatea DVD si marcati continutul sau complet. Copiati datele utilizând [Ctrl C]. Schimbati directorul "winram" si introduceti datele cu [Ctrl V]. Datele sunt apoi copiate.

 Editati DVD-ul de instalare cu RT 7 Lite 

     Fisierele sunt localizate pe hard disk si pot fi editate. Acum instalati RT 7 Lite si apoi rulati-l. Imediat dupa pornire, apare un dialog care raporteaza o eroare de script. Acest lucru se datoreaza faptului ca link-ul ferestrei sponsorului nu mai functioneaza. Doar faceti clic pe "Nu" si închideti fereastra sponsorului. În fereastra principala, selectati "Engleza" sub "Change UI Language". Limba de program se schimba acum în limba germana. Nu va speriati, totusi, traducerea este foarte rau în unele cazuri. Selectati "High" din meniul derulant de lânga "Set Priority". Programul functioneaza mai repede. Setati un semn de selectare în "Modificati dosarul temp" si specificati calea catre dosarul "mount".

     Faceti clic pe "Cautati" direct sub sigla programului si selectati "Selectati calea OS". Specificati folderul "winram" unde sunt localizate fisierele de configurare. Apare o noua fereastra care arata lista versiunilor disponibile de Windows. Activati "Windows 7 ULTIMATE" si confirmati cu "OK". RT 7 Lite va încarca apoi imaginea din Windows 7. Când ati terminat, faceti clic pe "Setari" de lânga "Încarcati setarile din ultima sesiune". Navigati la directorul "Instrumente" si selectati fisierul "Lastsession.inf" (în arhiva Lastsession.ZIP ). Acest fisier contine deja o selectie de componente pe care le puteti elimina cu usurinta din Windows. Faceti clic pe "Activitate" din partea stânga. Setati un marcaj pentru "Componente" si "Tweaks". În partea stânga, selectati "Eliminati caracteristicile". Apoi, faceti clic pe Aplicati în partea din dreapta jos.

     Apare optiunea "Log". În partea de jos a ferestrei, selectati Creare imagine curenta, apoi RT 7 Lite va elimina toate celelalte versiuni de Windows din fisierele de instalare. În meniul "Setari de export", selectati din nou "Înalt" pentru a face munca mai rapida. Un clic final pe "Commit" elimina componentele inutile din fisierele de instalare. În 10 pâna la 20 de minute RT 7 Lite este gata. Urmatorul mesaj "Vrei sa activezi sectiunea ISO bootabila?" Confirmati cu "Da". Optiunea "Bootable ISO" este activata.

 Stick de instalare pentru RAM Windows creat 

     Pentru a crea un stick de instalare: Mai întâi, selectati "USB Bootable" si apoi introduceti stick-ul USB. Apoi faceti clic pe "Bootable" si creati stick-ul de instalare.

     Configurarea este acum atât de slaba încât puteti crea stick-ul de instalare pentru RAM-Windows. Conectati un stick USB la PC. Ar trebui sa aiba o dimensiune de aproximativ 2 GB si nu contine date importante - RT 7 Lite va format stick-ul USB.

     Faceti clic pe "Boot ISO" din partea stânga a ferestrei. Selectati "USB bootable" din meniul "Mod", apoi selectati unitatea flash USB în meniul "Bootable USB medium". Creati stick-ul de instalare facând clic pe "Bootable".

     Urmatoarea solicitare, indiferent daca stick-ul USB trebuie formatat, raspundeti cu "Da". Se creeaza stick-ul de instalare pentru Windows RAM. Daca programul a copiat toate fisierele pe stickul USB, închideti RT 7 Lite.

RAM Windows într-o instalare VHD

     Mai întâi creati fisierul VHD sub Windows, apoi porniti computerul cu noul stick de instalare si apoi instalati Windows RAM pe hard diskul virtual.

 Creati VHD 

     Creati VHD: specificati locatia, dimensiunea si formatul VHD-ului. Apasând pe "OK" se creeaza fisierul. Creati fisierul VHD pentru Windows RAM. Acest lucru este mai usor în gestionarea discurilor Windows. Porniti-l cu [Windows R] si diskmgmt.msc . În fereastra principala, faceti clic pe "Actiune, Creati un disc virtual". Creati VHD în directorul principal al "C: \" sub numele winram.vhd . În plus fata de "Dimensiunea hard disk-ului virtual", introduceti 4 si selectati unitatea "GB" pentru GByte din meniul derulant. Activati butonul radio "Dimensiune fixa ??(recomandata)". Daca faceti clic pe "OK" - si Windows creeaza VHD în directorul specificat. Închideti toate ferestrele si închideti calculatorul.

 Începeti configurarea 

     Instalati Windows RAM acum în VHD. Conectati stick-ul de instalare la PC si porniti calculatorul din stick-ul de instalare. Pentru a face acest lucru, mergeti la meniul de boot al BIOS-ului apasând [Esc], [F10] sau [F12] si selectati stick-ul USB ca suport de încarcare.

     Se porneste instalarea Windows. Pentru ca Windows sa fie instalat în VHD, trebuie sa montati VHD-ul în timpul instalarii. Acest lucru se face cu primul dialog de configurare. Deschideti linia de comanda cu [Shift F10]. Apoi, montati VHD-ul cu discul. Porniti instrumentul cu comanda diskpart . Acum, selectati VHD-ul cu comanda select vdisk file = D: \ winram.vhd .

     De ce este brusc fisierul VHD pe "D:"? Tocmai l-ati creat pe unitatea "C:". Acest lucru se datoreaza faptului ca stickul de configurare de la care ati pornit computerul a ocupat deja litera "C:". Deci, de pe hard disk-ul "C:" a devenit "D:". Dupa selectarea VHD-ului, montati-l cu atasati vdisk . Închideti fereastra liniei de comanda.

 Instalati Windows RAM 

     Acum, urmati expertul de configurare la dialogul "Unde doriti sa instalati Windows?". Marcati fisierul VHD aici - îl veti recunoaste cu dimensiunea de 4 GB. Continuati cu instalarea dând clic pe "Urmatorul". Apoi urmati expertul pâna la sfârsitul instalarii.

 Instalati programe si drivere 

     Dupa ce instalarea este finalizata, reporniti calculatorul. Veti vedea acum un meniu de încarcare cu trei intrari: "Windows 7", "Windows 7" si "GRUB4DOS". Sistemul "Windows 7" completat în primul rând este intrarea pentru VHD. "Windows 7" de mai jos va porni instalarea Windows obisnuita. Acest lucru se datoreaza faptului ca un Windows nou adaugat intra întotdeauna în partea de sus a BootManager.

     Porniti VHD-ul cu prima intrare "Windows 7" si instalati driverele USB, sunetul sau placa grafica, precum si programele pe care doriti sa le utilizati mai târziu în Windows RAM.

     Retineti ca în timpul instalarii, în memoria RAM-Windows exista o memorie limitata.

 Stergeti fisierul swap 

     Acum, configurati Windows RAM si eliminati bug-uri de spatiu, precum fisierul pagefile.sys, deoarece nu aveti nevoie de ele în Windows RAM.

     Adaptati scriptul: Dupa "Set STORE =", introduceti calea catre fisierul "BCD" - aici C: \ boot \ BCD. Acesta contine informatii de pornire pentru Windows RAM.

     Deschideti informatiile despre sistem cu [Windows Pause] si faceti clic pe "Advanced System Settings" în jumatatea stânga a ferestrei. Faceti clic pe butonul "Setari ..." din sectiunea "Performanta". În fereastra noua, selectati fila Avansat si faceti clic pe Schimbare ... sub Memorie virtuala. Eliminati caseta de selectare "Gestionati automat fisierul pentru toate unitatile" si debifati fisierul de swap gestionat de sistem. Închideti toate ferestrele.

 Personalizati încarcatorul de încarcare 

     Modificati managerul de încarcare: scriptul "WIN32.cmd" este inclus în fisierul "BCD" al RAM Windows, unde este stocat încarcatorul de boot al Windows RAM.

     Windows porneste numai de pe discul RAM când personalizati încarcatorul de încarcare de pe VHD. Mai întâi, copiati dosarul "boot" si fisierul "bootmgr" din stickul de configurare Windows RAM în directorul principal al VHD. Apoi, copiati scriptul "WIN32.cmd" în folderul "boot" de pe VHD. Îl puteti gasi sub "Tools \ Files \ VHD_BCD". Acest script este inclus în fisierul "BCD" al managerului de boot, de exemplu, unde este stocat încarcatorul de boot.

     Deschideti fisierul WIN32.cmd cu Notepad. În rândul "Set STORE =% 1", înlocuiti parametrul "% 1" cu calea C: \ boot \ BCD . Salvati modificarile.

     Driver pentru discul RAM: Selectati "Memory controller" pentru a instala driverul Firadisk.

     Deschideti Windows Explorer si navigati la folderul "C: \ boot". Faceti clic dreapta pe fisierul "WIN32.cmd" si selectati "Executare ca administrator". Scriptul scrie parametrii în fisierul "BCD" al managerului de boot Windows. Când modificarea este finalizata, închideti linia de comanda.

 Instalati driverele pentru discul RAM 

     Windows va porni cu succes numai de pe discul RAM daca driverul de disc RAM este disponibil. Instalati-l acum. Lipseste semnatura soferului: selectati "Instalati oricum acest software driver", altfel instalarea driverului Firadisk pentru discul RAM esueaza.

     Copiati toate fisierele în directorul principal al VHD din dosarul "D: \ Tools \ Files \ firadisk-driver-0.0.1.30". Apoi porniti expertul pentru instalarea hardware cu [Windows R] si hdwwiz . Faceti clic pe "Next" si selectati "Selectati si instalati hardware manual dintr-o lista (pentru utilizatori avansati)" în caseta de dialog urmatoare. Expertul afiseaza o lista de dispozitive. Derulati în jos si selectati "Controler de memorie".

     Continuati cu "Urmatorul". Faceti clic pe "Disk ..." si specificati directorul principal al VHD. Windows afiseaza driverul Firadisk. Selectati-l si confirmati de doua ori cu "Urmatorul". Urmatorul avertisment ca editorul software-ului de tip driver nu a putut fi verificat, confirmati cu "Instalati acest software driver oricum". Finalizati expertul cu "Finish".

 Configurati Grub4Dos 

     Configurarea Grub4dos: Schimbati parametrul "(hd0,0) /1.vhd" în (hd0,1) / winram.vhd în rândul "title w7 VHD RAM". RAM-Windows-ul dvs. este astfel pregatit pentru lansarea discului RAM. Acum trebuie doar sa modificati Grub4Dos Managerul de boot, pe care l-ati copiat deja în partitia de boot de 100 MB. Partitia de pornire nu are o litera, deoarece este sub ferestrele dvs. conventionale si, prin urmare, nu este vizibila. De aceea, atribuiti o litera cu managementul volumului din RAM-Windows. Dupa ce este vizibil, deschideti fisierul "menu.lst" stocat pe acesta cu Notepad. Cautati linia "title W7 VHD RAM", care este intrarea de la care porniti Windows de pe discul RAM. În linia directa de mai jos, modificati parametrul "(hd0,0) /1.vhd" (hd0,1) / winram.vhd. /winram.vhd este specificatia caii pentru VHD stocata în cea de-a doua partitie. Salvati modificarile.

 Porniti Windowsul in RAM 

     Windows RAM este acum pregatit pentru primul început. Reporniti PC-ul. Se afiseaza meniul de pornire. Selectati "GRUB4DOS". Grub4Dos începe apoi. Selectati "W7 VHD RAM" aici. Grub4Dos muta apoi VHD-ul în memoria RAM si apoi porneste Windows. Iata cum: Personalizati RAM-Windows.

     Dupa pornire, Windows raporteaza ca PC-ul ar trebui sa fie repornit din cauza modificarilor hardware. Faceti clic pe mesaj, deoarece numai driverul de disc RAM a fost instalat. Acest mesaj va aparea pe discul RAM de fiecare data când RAM-Windows porneste, deoarece modificarile din discul RAM nu vor fi salvate. Windows RAM este acum gata de utilizare si puteti lucra cu acesta. Daca doriti sa modificati permanent RAM-Windows-ul, deci doriti sa instalati un program suplimentar, veti gasi instructiunile din "Cum sa: Adaptati ulterior RAM-Windows".

     Un sfat suplimentar de reglare: intrarea "Windows 7" apare de doua ori în meniul de boot Windows. Acest lucru este confuz. BCD-ul usor modifica aceste intrari, de exemplu în "Windows 7 VHD" si "Windows 7 (normal)".

     Pentru a face acest lucru, porniti sistemul dvs. conventional si instalati Easy BCD  . Porniti usor BCD si faceti clic pe "Editati meniul Start". Selectati prima intrare si selectati "Redenumire". Apasati Windows 7 VHD si salvati modificarea cu "Save Settings".

Home

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!