cp_Viata ar putea fi prelungita considerabil prin modificarea dietei


 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-descopera 

Daca am mânca mai putin cu 40% decât în mod obisnuit, ne-am putea prelungi viata cu 20 de ani, spun oamenii de stiinta.

Cercetatorii de la Institute of Health Ageing din cadrul University College London dezvolta un tratament despre care cred ca va întârzia îmbatrânirea. Acum, ei cauta sa adapteze factorii genetici si stilul de viata pentru a combate efectele îmbatrânirii si a prelungi viata oamenilor cu câteva zeci de ani.

De asemenea, specialistii cred ca tratamentul poate combate bolile asociate cu înaintarea în vârsta, precum cele cardiovasculare, cancerul sau neurodegenerarea.

Pâna acum, oamenii de stiinta au reusit sa demonstreze ca viata unui sobolan poate fi prelungita cu 30% doar prin reducerea aportului de alimente.

"Daca reduci aportul de calorii al unui sobolan cu 40%, animalul va trai cu 30 % mai mult. Asta înseamna ca în cazul oamenilor putem prelungi viata cu aproape 20 de ani. Acest fenomen a fost demonstrat pe tot felul de organisme, chiar si pe câini din rasa Labrador", a declarat coordonatorul studiului, dr. Piper.

De asemenea, expertii studiaza în acest sens musculitele de otet (care împart cu omul 60% din gene), dar si soarecii. Pâna acum, au reusit sa prelungeasca durata de viata atât în cazul musculitelor, cât si al soarecilor, prin utilizarea unor medicamente si a dietei modificate. Acum, specialistii spera ca aceasta combinatie va ajuta si la extinderea vietii umane.

"Daca vom descoperi genele implicate în procesul de îmbatrânire, atunci vom putea amâna îmbatrânirea", a explicat Piper. Specialistul a mai explicat ca echipa sa a extins durata de viata a organismelor prin mutatii genetice unice. De asemenea, cercetatorii au redus efectele unei mutatii genetice care poate produce boala Alzheimer.

Cu toate acestea, Piper atentioneaza ca domeniul cercetarilor pentru prelungirea vietii dateaza doar de 10 ani, ceea ce face ca descoperirile sa ramâna, deocamdata, la nivel teoretic.

Inapoi la insemnarea sursa   Sanatate 
Home

 

                         © 2009~2085 OSCII-Lab      Home    Popescu-Colibasi         Free counters!