somerii-brasoveni-au-refuzat-cursuri-gratuite-de-it


 


    Am mai spus si repet sunt articole care imi sunt utile si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez si la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult Valoare Adaugata) Ca reusesc sau nu asta este alta poveste. Sursa acestui articol este   aici 


Un proiect nascut mort. Vorbim despre cel de la Brasov, finantat de Uniunea Europeana, prin care mai multi someri din mediul rural, sub 35 de ani, ar fi trebuit sa fie scoliti gratuit in domeniul IT, limbi straine si contabilitate. Desi s-au inscris, 90% dintre ei au renuntat inca din a doua zi.

Un proiect de la Brasov, finantat de Uniunea Europeana, prin care 27 de someri din mediul rural, sub 35 de ani, ar fi trebuit sa fie scoliti gratuit in domeniul IT, limbi straine si contabilitate, a fost sortit esecului.

Desi s-au inscris, 90% dintre someri au renuntat inca din a doua zi. Au considerat ca, fie cursurile sunt prea lungi, fie prea grele.

UE a finantat un proiect in valoare de sapte milioane de euro prin care erau infiintate mai multe telecentre in mediul rural, din sase judete. Transportul si cursurile de formare profesionala, gratuite. in Brasov, gratuitatea si sansa unui loc de munca nu au avut insa priza la tinerii someri.

"Am sistat cursurile pentru ca somerii au renuntat, iar costurile nu se mai justificau pentru a mai merge cu mai putin de 10 someri, nici nu se punea problema", a declara Luciana Cristea, coordonatorul programului.

Telecentrul din judetul Brasov a fost amenajat in scoala din satul Crit. Aici au fost aduse 18 calculatoare performante conectate la internet, copiatoare si papetarie necesara cursurilor. Degeaba, insa.

"Pe 22 martie erau toti care se inscrisesera la curs. Ulterior au renuntat. Foarte multi au spus ca li se pare un curs lung de sapte luni si ca au alte perspective si alte idei pentru viitor", afirma directorul AJOFM Brasov, Anca Finichiu.

Pentru ca, in lipsa cursantilor, centrul nu isi mai are rostul, autoritatile se gindesc sa-l mute in alta zona. Pentru implementare proiectului in judetul Brasov s-au cheltuit 300.000 de euro.

 


        pot fi contactat prin E-mail            © 2009 ASCII-Lob            Home Popescu-Colibasi