cp_antiperspirante


 

    Sunt articole care exemplifica ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste. Sursa acestui articol este  aici 


Deodorantele ne pun in pericol sanatatea?

Sarurile de aluminiu continute in multe dintre deodorante si antiperspirante sunt presupuse ca ar fi unul dintre factorii care provoaca cancerul la san.

Deodorantele "clasice" nu impiedica transpiratia, nu sunt decat parfumuri cu un miros placut. Deodorantle antiperspirante in schimb blocheaza transpiratia "astupand" glandele sudoripare, mai exact limiteaza secretia de transpiratie a organismului datorita sarurilor de aluminiu care "astupa" glandele sudoripare.

Un studiu realizat la Universitatea Northwestern din Chicago, pe un grup de 437 de femei a aratat ca cele care foloseau antiperspirant cel putin de 2 ori pe saptamana si se radeau cel putin o data pe saptamana au avut cancer la san la cu aprox. 15 ani mai devreme decat cele care nu faceau aceasta. Si aceasta deoarece este posibil ca faptul de a te rade la subrat si apoi sa folosesti un deodorant cu aluminiu sa creasca absorbtia de aluminiu in organism.

Sunt si studii care arata ca nu este sigur ca folosirea aluminiului produce cancerul.

Totusi cel mai bine este sa evitam folosirea deodorantelor cu aluminiu si sa gasim alternative naturale.


    Alt articol care trateaza aceiasi problema. Sursa acestui articol este  aici 

Pericolul antiperspirantelor

Pericolul antiperspirantelor

Evitati anti-perspirantele!
Alegeti deodorante fara Aluminiu sau Parabeni!

La un seminar despre cancerul la san s-a pus īntrebarea de ce cancerul de san este localizat in cele mai multe din cazuri la subsioara. Una din cauzele cancerului de san este folosirea anti-perspirantelor. Cum ? O anumita concentratie a toxinelor duce la mutatii celulare si anume cancer. Da, ANTI-PERSPIRANTUL. Majoritatea produselor de pe piata sint o combinatie anti-perspirant/deodorant, deci mergeti acasa si verificati. Deodorantul este bun, anti-perspirantul nu este bun. Iata de ce :
Corpul uman se foloseste de citeva zone pentru a elimina toxinele din corp, si anume: spatele genunchiului, spatele urechii, zona inghinala si subsioara. Toxinele sunt eliminate sub forma de transpiratie. Anti-perspirantul, asa cum ii indica clar si numele, inhiba transpiratia, impiedicand corpul sa elimine toxinele la subsioara. Aceste toxine nu dispar pur si simplu. Corpul le depoziteaza in schimb in nodulii limfatici de sub brat, din moment ce nu le poate elimina prin transpiratie. Aproape toate tumorile in cazul cancerului de san sunt localizate in sfertul sus-exterior al sanului, adica exact acolo unde se gasesc nodulii limfatici.
Barbatii sunt mai putin (dar nu deloc) expusi riscului de a face cancer de san datorita folosirii anti-perspirantului deoarece produsul ramane mai mult in parul axilar si nu este aplicat direct pe piele. Femeile care aplica anti-perspirantul imediat dupa depilare comporta un risc crescut de cancer la san, deoarece depilarea duce la mici rani, imperceptibile pe piele, ceea ce constituie o poarta de intrare a chimicalelor in zona subsioarei.
Deodorantele si antiperspirantele care contin aluminiu reprezinta un risc de Alzheimer (aluminiul patrunde in organism si ajunge la creier). S-a constat ca anumite substante continute de antiperspirante si deodorante (parabenii si aluminiul) se regasesc in tesuturile cancerigene ale sanilor. Ele patrund in organism si sunt stocate in aceste tesuturi cancerigene insa nu se poate spune daca ele conduc la aparitia cancerului. Nu se poate demonstra legatura lor cu declansarea cancerului. Patrunderea lor in organism este facilitata prin raderea parului de la subrat.
Anumite studii sustin ca nu blocarea glandelor sudoripare ar fi responsabila de aparitia cancerului la san, ci doar substantele continute de deodorante si antiperspirante, deci procesul in sine de impiedicare a transpiratiei nu conduce la cancer (altfel inclusiv remediile naturiste de stopare a transpiratiei - gen ceaiuri, spalaturicu bicarbonat etc. - ar trebui sa provoace cancer la san in aceeasi masura). Problema este substanta cu ajutorul careia se face stoparea transpiratiei: aluminiul (el blocheaza glandele sudoripare) sau parabenii care au fost gasiti prezenti in tesuturile cancerigene.
Motivul mirosului urat de transpiratie se datoreaza nu transpiratiei in sine. Substantele si lichidele eliminate prin porii pielii nu sunt urat mirositoare. Mirosul urat este provocat de actiunea care are loc intre bacteriile ce coexista in mod normal pe pielea noastra si sarurile eliminate prin transpiratie. Daca aceste bacterii n-ar exista, nici transpiratia n-ar fi urat mirositoare. Poate ca rezolvarea problemei mirosului urat de transpiratie se promoveaza un pic gresit. Accentul n-ar trebui sa cada pe impiedicarea transpiratiei, ci pe inlaturarea cat mai eficienta a bacteriilor ce"zac" pe pielea noastra. Solutia optima? Apa si sapun. Prin spalare,bacteriile sunt indepartate in mare parte de pe pielea noastra. In timpul dintre spalari, ele se inmultesc. Cu cat trece mai mult timp intre spalari, cu atat avem mai multe bacterii din acestea pe piele si ca urmare riscam sa mirosim mai urat.
Specialistii sustin ca sapunurile antibacteriene sunt o masura prea drastica de igiena care face mai mult rau decat bine: pe langa bacteriile ce traiesc pe pielea noastra, sapunurile antibacteriene distrug si o serie de celule ale pielii noastre, lucru deloc imbucurator. Nu uitati ca existenta anumitor bacterii (chiar daca tindem sa zicem "of, bacteriile sunt un lucru rau") este necesarapentru pielea noastra. Ele regleaza anumite procese ale corpului. Sterilizarea excesiva nu e un lucru bun. De aceea unii sustin ideea ca sapunurile antibacteriene nu-s prea indicate in igiena bebelusilor. Ii sterilizeaza prea tare, iar sistemul lor imunitar nu mai intra incontact cu anumite bacterii si astfel sistemul imunitar nu dezvolta capacitatea de a lupta impotriva unor boli (ex: astmul si alergiile).

O solutie alternativa sau mai bine de completare la apa cu sapun este oferita de produsul Aloe Ever-Shield produs de firma Forever Living Products.
Acesta a fost conceput tināndu-se cont de informatiile postate mai sus si de aceea nu contine nici aluminiu si nici parabeni. Fata de un deodorant sau antiperspirant obisnuit, acesta contine mult mai putine chimicale. Iata lista completa de ingrediente: propilen glicol, apa purificata, stearat de sodiu, gel stabilizat de aloe vera barbadensis, triclosan si parfum.
Cine doreste sa-si procure acest deodorant o poate contacta pe D-na Dragomir Mariana, Senior Manager al firmei producatoare si distribuitoare, la numarul de telefon: 0745 156774
Produsul nu se gaseste īn magazine sau farmacii.


accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului
free counters

 


    E-mail            © 2009-2085 ASCII-Lob       Home    Popescu-Colibasi