Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste. Sursa-descopera
O
noua cercetare sugereaza ca indivizii care consuma usturoi crud de doua
ori pe saptamâna îsi înjumatatesc riscul de a suferi de cancer de plamâni.
Cercetarea, realizata în China, a scos la iveala faptul ca adultii care
includ în dieta usturoiul crud au cu 44% mai putine sanse de suferi de
acest tip de cancer.
Mai mult, s-a constatat ca usturoiul are capacitatea de a reduce cu 30
de procente riscul de dezvoltare a acestui tip de cancer, chiar si în
rândul indivizilor fumatori (fumatul fiind principala cauza a cancerului
de plamâni).
Studii anterioare au sugerat ca usturoiul poate proteja plamânii
împotriva mai multor tulburari. Mai mult, au existat dovezi stiintifice
care au indicat ca acest aliment reduce sau îndeparteaza alte afectiuni
maligne precum cancerul de colon.
Un studiu realizat de oamenii de stiinta din cadrul Universitatii din
Australia de Sud a sugerat ca usturoiul ar putea reduce riscul de
aparitie a tumorilor intestinale cu aproximativ o treime.
În studiul realizat recent, oamenii de stiinta de la Jiangsu Provincial Centre for Disease Control and Prevention
au comparat 1.424 pacienti care sufereau de cancer pulmonar cu 4.500 de
adulti clinic sanatosi. Fiecare participant a fost intervievat cu
privire la dieta si stil de viata. Unele dintre întrebarile din interviu
au urmarit consumul de usturoi.
Rezultatele publicate online în Cancer Prevention Research au
indicat ca indivizii care consumau usturoi crud cel putin de doua ori pe
saptamâna aveau un risc mai mic de dezvoltare a cancerului pulmonar,
chiar daca ei obisnuiau sa fumeze.
Oamenii de stiinta nu stiu sigur daca si usturoiul gatit are acelasi
efect precum cel crud, însa cercetari anterioare au indicat ca
ingredientul cheie pare a fi o substanta chimica din componenta
usturoiului, numita alicina.
Se presupune ca aceasta are rolul de a reduce inflamatiile din organism,
actionând ca un antioxidant si reducând problemele produse de radicalii
liberi. În plus, exista nenumarate studii care au constatat ca
usturoiul are efect de reducere a efectelor racelii si ale
malariei.
cp_Usturoiul contine o substanta de 100 de ori mai puternica decât unele antibiotice
Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste. Sursa-descopera
O substanta chimica din usturoi este mult mai eficienta în combaterea toxiiinfectiilor alimentare decât doua dintre cele mai utilizate antibiotice, arata un studiu recent.
Compus, numit sulfura de dialil, poate distruge stratul mucos protector seceretat de anumite bacterii si carel le apara de actiunea unor antibiotice.
În comparatie cu doua antibiotice mult uzitate - eritromicina si ciprofloxacin - sulfura de dialil este nu doar mai puternica, ci si actioneaza într-un timp mult mai scurt.
Rezultatele au fost obtinute de cercetatorii de la Washington State University, care au testat actiunea substantei extrase din usturoi asupra bacteriilor din genul Campylobacter, care determina cele mai multe cazuri de toxiinfectii alimentare în SUA, Marea Britanie si, foarte probabil, în multe alte tari ale lumii. Cauza o reprezinta consumul de alimente contaminate, în special carne de pui cruda sau insuficient gatita.
În afara de toxiinfectii alimentare manifestate prin dureri abdominale, diaree si febra, bacteriile Campylobacter se afla la originea a aproximativ o treime dintre cazurile de sindrom Guillain-Barré, o maladie rara si severa, care poate duce la paralizii.
Sursa: Mail Online
|