Sistem imunitar vs bacterii


 


    Am mai spus si repet sunt articole care le consider utile si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez si la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult Valoare Adaugata) Ca reusesc sau nu asta este alta poveste. Sursa acestui articol este  descopera.ro 

Traim intr-un “ocean” de microorganisme, care ne inconjoara din toate partile. Multe dintre aceste vietuitoare sunt patogene – capabile, adica, sa ne imbolnaveasca; au, insa un adversar redutabil: sistemul nostru imunitar.

Apararea imunitara a organismul uman e una dintre cele mai uimitoare reusite ale evolutiei: poate face fata unui numar imens de tipuri de agenti patogeni si, mai ales, e capabila de perfectionare continua. Corpul uman e permanent agresat de bacterii, virusuri, paraziti, ciuperci patogene - tot atatea provocari pentru sistemul imunitar.

Filmul prezinta - cu ajutorul unei animatii sugestive - etape din complicatele procese prin care sistemul imunitar invata, se antreneaza si reuseste sa invinga nenumaratele amenintari microscopice cu care se confrunta omul in mediul sau de trai.

Exceptionala complexitate a acestei insusiri a corpului uman este conditionata de doua aspecte: intervin caracteristicile mostenite, dar si o componenta dobandita - cu alte cuvinte, sistemul imunitar trebuie "educat', "invatat", inca din copilarie, cum sa se descurce cu microbii.Iar acesta "educatie" continua toata viata; suntem si noi, in mare parte, raspunzatori de cat de bine ne functioneaza sistemul de aparare. Oricum, ne putem baza pe el in multe ocazii: nu e perfect, dar e extrem de competent.

*

Pornind de aici banuiesc ca exista si o varianta sociala a sistemului asa ca dezvolt ipoteza  Sistem imunitar vs societatea

accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului

 


    E-mail            © 2009-2085 ASCII-Lob       Home    Popescu-Colibasi