Sindromul mainii straine


 


    Am mai spus si repet sunt articole care le consider utile si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez si la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult Valoare Adaugata) Ca reusesc sau nu asta este alta poveste. Sursa acestui articol este  aici si  aici 


O americanca a ramas fara posibilitatea de a-si controla mâna stânga, în urma unei operatii pentru epilepsie. Mâna si piciorul stâng ale femeii se comporta independent, de parca ar avea „o minte proprie”, relateaza BBC News.
Karen Byrne, în vârsta de 55 de ani, sufera de o boala foarte rara si fascinanta pentru medici, întrucât ofera informatii suprinzatoare despre modul în care functioneaza creierul uman. Problemele americancei au început dupa o încercare de a controla epilepsia de care sufera pe cale chirurgicala.
Metoda chirurgicala de vindecare a epilepsiei presupune identificarea si îndepartarea portiunii din creier care nu functioneaza corect. În urma operatiei, Karen s-a vindecat de epilepsie, însa a ramas cu alte probleme.
„Mi se întâmpla sa-mi aprind o tigara si sa o las în scrumiera, iar mâna stânga sa o stinga. În plus, îmi ia lucruri din geanta si le arunca în strada. Am pierdut multe obiecte în acest fel”, povesteste femeia care a trecut chiar si prin momente mai neplacute. Ea povesteste ca a fost chiar lovita de mâna sa stânga.
Boala de care sufera americanca este tinuta sub control cu ajutorul unui tratament medicamentos puternic.

accesind acest link va intoarceti la insemnarea  403 Sindromul mainii straine 

accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului
free counters

 


    E-mail            © 2009-2085 ASCII-Lob       Home    Popescu-Colibasi