Se poate muri de plictiseala.


 

    Am mai spus si repet sunt articole care imi plac foarte mult si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez si la mine pe site. Consider ca este o onoare pentru mine sa le reproduc si pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult Valoare Adaugata) Ca reusesc sau nu asta este alta poveste. Sursa acestui articol este  aici 


.. Concluzia unui studiu care a durat 25 de ani

de Madalina CHITU Postat la: 13.04.2011 14:51

Persoanele care sunt plictisite prezinta un risc dublu de a deceda din cauza unui infarct sau accident vascular cerebral

Oamenii de stiinta britanici au descoperit ca exista o legatura īntre plictiseala si bolile cardiovasculare. Potrivit expertilor de la University College din Londra, persoanele care sunt plictisite prezinta un risc dublu de a deceda din cauza unui infarct sau accident vascular cerebral, spre deosebire de cele care au o viata activa, informeaza Associated Press.

Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au monitorizat 7.500 de persoane, femei si barbati, cu vārste cuprinse īntre 35 si 55 de ani. Voluntarii au fost supravegheati pe o perioada de 25 de ani.

Pe parcursul studiului, s-au īnregistrat cu 40% mai multe decese īn rāndul subiectilor care afirmau deseori ca se plictisesc, comparativ cu participantii care nu se confruntau cu aceasta problema.

Riscul de deces este pus pe seama faptului ca plictiseala determina persoanele sa fumeze sau sa bea alcool, explica Annie Britton si Martin Shipley, autorii studiului publicat īn International Journal of Epidemiology.

"Persoanele care sunt mai mereu plictisite nu acoda o importanta deosebita alimentatiei si duc o viata sedentara. Acest lucru creste considerabil riscul de boli cardiovasculare", spune dr. Christopher Cannon, profesor de cardiologie de la Universitatea Harvard si membru al Colegiului American de Cardiologie.

Specialistul precizeaza ca persoanele care invoca plictiseala ar putea suferi de o forma de depresie, mai ales ca simptomele sunt identice. Potrivit medicului cardiolog, atunci cānd o persoana este plictisita, īn organism apar hormoni care ataca inima.

"Plictiseala este un factor care influenteaza aparitia anumitor boli care pot fi fatale. Pe parcursul monitorizarii am constatat ca subiectii care erau plictisiti prezentau o stare de sanatate precara", spun autorii studiului.
accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului
free counters

 


    E-mail            © 2009-2085 ASCII-Lob       Home    Popescu-Colibasi