Parazitii intestinali ne apara de bolile autoimune?


 


    Am mai spus si repet sunt articole care le consider utile si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez si la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult Valoare Adaugata) Ca reusesc sau nu asta este alta poveste. Sursa acestui articol este  aici 


Conform unor studii medicale relativ recente, parazitii intestinali ar putea oferi protectie īmpotriva colitei, a astmului si a altor afectiuni comune.

Exista pe lista bolilor umane si cea cunoscuta sub denumirea de "colita ulcerativa". Īn timp ce majoritatea organizatiilor de sanatate alimentara si umana resping ideea, gastroenterologii si parazitologii sustin combaterea acestei afectiuni prin terapie helmintica.

Aceasta abordare curativa presupune ca persoanele cu tulbrari autoimune sa īsi domoleasca simptomele prin autoinfectare deliberata cu viermi paraziti, precum viermii lati si viermii cilindrici, despre care se crede ca ar calma sistemul imunitar uman pentru a supravietui īn organism.

Īn cadrul a numeroase experimente pe animale, asemenea paraziti s-au aratat eficienti īn a proteja rozatoarele īmpotriva unei largi varietati de perturbari imunologice, printre care colita, astmul, artrita reumatoida, alergiile alimentare si diabetul de tip 1.

Cunoscānd aceste fapte, s-au gasit īn lume cāteva cazuri de pacienti dispusi sa se supuna neconventionalului tratament pentru a se vindeca de asemenea afectiuni. Astfel, acesti indivizi īsi procura larve de viermi paraziti din Thailanda, pe care le ingereaza si ale caror efecte le anuleaza īntr-adevar simptomele bolilor.

Īn urma acestei reusite, medici imunologi precum P'ng Loke, de la Universitatea California, din San Francisco, s-au aplecat mai mult asupra cazurilor si, studiindu-le, au ajuns sa accepte ca parazitii sunt īntr-adevar eficienti īn tratarea colitei. Colonoscopii repetate au demonstrat ca de fiecare data cānd colonul unui pacient era populat cu viermi, semnele colitei - inflamatii si rani deschise - se reduceau semnificativ, sau dispareau.

Sursa: Scientific American
accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului
free counters

 


    E-mail            © 2009-2085 ASCII-Lob       Home    Popescu-Colibasi