„Orice poate fi vindecat“ (II)


    Am mai spus si repet sunt articole care le consider utile si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez si la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult Valoare Adaugata) Ca reusesc sau nu asta este alta poveste. Sursa acestui articol este  aici 



Autor: MARIA TIMUC
22 noiembrie 2010

Daca un om a izbutit sa se vindece, desi toate datele aratau ca era logic ca el sa moara, înseamna ca oricine se afla într-o situatie critica poate lua în considerare posibilitatea vindecarii. Oricine poate spera ca ar putea fi, la rândul sau, protagonistul unei vindecari spectaculoase, nu neaparat si miraculoase. Martin Brofman – autorul cartii “Orice poate fi vindecat” (Ed. Cartea Daath) – a trecut printr-o experienta la limita dintre viata si moarte.

“Deoarece modelul medical alopat nu prezenta nici o solutie, nu am primit nici un fel de tratament, nici un fel de medicatie. Se asteptau sa mor în orice moment, daca as fi tusit sau as fi stranutat, iar fiecare masa pe care o luam putea sa fie ultima”, povesteste Brofman. El suferea de cancer al maduvei spinarii, localizat la nivel cervical. În faza fara speranta din punct de vedere medical era paralizat si avea dureri cumplite. Din acest punct a început experienta exceptionala de vindecare, asa încât – în numai doua luni – s-a vindecat complet! Cazul lui ar putea fi unul care poate sa aduca un firicel de lumina si de speranta celor care ar putea crede ca nu mai este nimic de facut în cazul lor. Iata ce spune Brofman: “Oamenii mor din doua motive, fie li s-a terminat pur si simplu drumul, au experimentat sau au realizat ceea ce si-au propus pentru actualul parcurs al vietii si, prin urmare, sunt completi, fie se afla într-o situatie grea sau traiesc o experienta dificila si nu gasesc nici o cale de iesire decât sa moara. Pentru mine a fost valabila ultima varianta!”.

Vedem aici ca “boala este consecinta unei decizii”. Când oamenii traiesc o situatie grea de viata, “decid” ca nu mai vor sa traiasca. În orice stare de boala s-ar afla cineva, primul lucru pe care îl are de facut este acela de a-si modifica decizia. În loc de “nu mai pot, nu mai vreau sa traiesc”, specific bolilor grave, omul are nevoie sa-si constientizeze decizia de a trai si sa mentina în minte încrederea ca decizia sa va fi dusa la îndeplinire. Brofman spune ca noi ne cream realitatea în întregime si de aceea avem nevoie sa ne asumam responsabilitatea pentru ceea ce apare în experienta noastra de viata. Sa acceptam vindecarea si, prin aceasta, sa acceptam orice se va schimba în viata noastra o data cu ea.

Dar, înainte de toate, chiar înainte de orice regim alimentar sau medicamentos pe care-l avem, sa tinem “o dieta mentala!”. Dieta mentala este, în fapt, cheia vindecarii în sistemul propus de Brofman pentru vindecare, unul care a reusit spectaculos în cazul sau. Ceea ce gândim nu este separat de corpul nostru, dar nici de evenimentele vietii. “Daca aveam un anumit gând si ma simteam rau dupa aceea, stiam ca produceam un stres prin alegerea acelui gând. Stresul genereaza boala. Daca doream sa ma simt mai bine, stiam ca trebuie sa aleg alte gânduri pe care le simteam ca fiind bune”, mai spune Brofman.

Avem aici o modalitate simpla de a distinge între gândurile care îi fac bine corpului nostru si cele care-i fac rau. Gândurile aflate în armonie cu adevarul nostru interior se resimt imediat în corp sub forma unei stari de bine, de relaxare. Cele dizarmonioase, care reflecta un fel de a fi ce nu ne apartine si nu este natural, produc instantaneu o stare de stres în corp. Ceea ce gândim conteaza si ne poate vindeca sau ne poate scufunda mai mult în boala. Boala ar putea fi o “o decizie” a noastra, una mai veche, dar pe care am uitat-o. Constiinta o tine minte însa si ne-o arata în corp, dar si în evenimentele vietii. A decide sa te vindeci si a gândi acele gânduri care ajuta corpul sa se simta mai bine, a decide sa depasesti si sa accepti orice se schimba în viata ta o data cu vindecarea poate deveni o atitudine care vindeca!

Se poate ca anumite situatii, relatii sau probleme de viata sa ne fi dus la o decizie extrema. Nici una dintre ele nu merita sa-i dam viata noastra, dar oricare dintre ele poate fi rezolvata cumva sau acceptata ca atare. “Orice ar fi, decid sa traiesc” ar putea fi o atitudine care trebuie retinuta azi chiar daca nu suntem bolnavi: viata ne poate aduce diferite probleme si în fata acestor probleme trebuie sa spunem “orice ar fi, voi depasi asta cu bine”. O asemenea decizie înteleapta ne poate ajuta sa nu ajungem în situatii de boala incurabila si, daca am ajuns, sa îndraznim sa credem ca “orice poate fi vindecat”!

accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului

 


    E-mail            © 2009-2085 ASCII-Lob       Home    Popescu-Colibasi