cp Muzeul Romanatiului, Caracal


 

    Am mai spus si repet sunt articole care imi plac foarte mult si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez si la mine pe site. Consider ca este o onoare pentru mine sa le reproduc si pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult Valoare Adaugata) Ca reusesc sau nu asta este alta poveste. Sursa acestui articol este  aici Muzeul Romanatiului din Caracal - Monument de arhitectura din a doua jumatate a secolului al XIX-lea ce a apartinut lui Iancu N. Dobruneanu (nepotul haiducului Iancu Jianu), cladirea este strajuita de coloane cu capiteluri compozite si frontoane neoclasice bogat decorate.Expozitia permanenta este organizata in opt sali, cu o suprafata de expunere de 400 mp. Prezinta expozitional arheologie: topoare de mana apartinand culturii de prund, figurine antropomorfe si vase din neolitic (cultura Vadastra), unelte de silex, ceramica, opaite, geme, inscriptii, statuete din epoca romana; documente, ceramica, cercei, bratari, paftale din epoca medievala; tezaurul de monede medievale descoperit la Vladila; documente referitoare la Revolutia de la 1848; arme, medalii si piese de uniforma, fotografii.
Documente si carti vechi, dovezi ale ocupatiilor legate de agricultura, meatesuguri si comert, atesta asezarea mentionata inca la 1538. Figura lui Iancu Jianu si framantarile sociale din secolul al XIX-lea sunt surprinse printr-o expunere dedicată istoriei moderne. Biblioteca cuprinde 2.140 de volume de specialitate.
Adresa: Str. Iancu Jianu nr. 26
Program: zilnic 8:00 - 16:00; sambata, duminica: 9:00 - 13:00; vineri: inchisaccesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului
free counters

 


    E-mail            © 2009-2085 ASCII-Lob       Home    Popescu-Colibasi