Hachiko, cel mai loial câine din lume


    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy/paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-gandul.info 

begin copy/paste

Pe 8 martie 1935, câinele Hachiko a fost gasit mort pe o strada din Shibuya. Fotografia de mai jos, ultima cu Hachiko, îl arata pe acesta înconjurat de familia si prietenii stapânului sau.

Portalul rocketnews24.com publica o fotografie emotionanta cu Hachiko, câinele din Japonia care si-a asteptat stapânul sa se întoarca timp de 10 ani, într-o gara, desi acesta murise.

Hachiko, un câine din rasa Akita, i-a apartinut unui profesor din Tokyo. În fiecare zi, câinele îsi întâmpina stapânul la gara Shibuya, pâna într-o zi, în 1925, când barbatul nu a mai sosit.

Fara sa stie ca stapânul sau a murit în urma unei hemoragii craniene, Hachiko s-a întors în fiecare zi la gara, timp de 10 ani.

Povestea lui Hachiko a emotionat întreaga lume. La început, japonezii mergeau în statia Shibuya pentru a se întâlni cu Hachiko si a-i da de mâncare. Apoi, povestea a ajuns si la Hollywood, unde a inspirat un film cu Richard Gere în rolul principal.

La multi ani dupa moartea lui Hachiko, o statuie reprezentându-l pe cel mai loial câine din lume a fost ridicata în apropierea garii Shibuya, devenind un popular loc de întâlnire pentru tineri.

end copy/paste

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!