cp_Fiona Regina din Katwe


 

    Sunt articole care ma ajuta sa exemplific ce sustin si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult "Valoare Adaugata") Ca reusesc sau nu asta este alta poveste.  Sursa-jurnalul.ro 

Fiona Mutesi nu va uita niciodata ziua în care a pasit, lihnita de foame, în incinta acelei misiuni caritabile din Uganda, unde tânarul maestru Robert Katende oferea un bol de terci cu ovaz oricarui copil sau adult dispus sa învete sah.
Fiona avea noua ani si era orfana de tata de la trei ani, cu sanse minime de supravietuire în mahalaua mizerabila în care se nascuse.
Dupa prima lectie, Fiona a parcurs, zilnic, distanta de sase kilometri pâna la misiune si înapoi, pentru a aprofunda jocul. În doar câteva saptamâni ajunsese sa îsi învinga profesorul, care si-a dat seama ca a descoperit un real talent si a promovat-o, relateaza Huffington Post.
Fiona Mutesi a devenit, recent, la doar 16 ani, cea mai tânara câstigatoare a Campionatului de Sah al Africii si titlul la categoria candidati de maestru, la cea de-a 40-a editie a Olimpiadei de Sah.


Home

 

                                © 2009~2085 OSCII-Lab               Home    Popescu-Colibasi          Free counters!