Creierul īnvata un cuvānt nou īn mai putin de 15 minute


 


    Am mai spus si repet sunt articole care le consider utile si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez si la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult Valoare Adaugata) Ca reusesc sau nu asta este alta poveste. Sursa acestui articol este  aici Creierul poate învata un cuvânt nou în mai putin de 15 minute, au descoperit cercetatorii, potrivit Telegraph.co.uk. Tot ce are de facut o persoana este sa asculte cuvântul respectiv de 160 de ori, au descoperit oamenii de stiinta de la Cambridge.

Apoi, creierul îsi va forma o noua retea de neuroni care au ca sarcina memorarea acelui cuvânt. Procesul are loc mai repede decât se estimase pâna acum, spun cercetatorii.

Descoperirea a fost facuta de echipa doctorului Yury Shtyrov dupa ce au conectat electrozi la 16 voluntari sanatosi, pentru a le monitoriza activitatea cerebrala.

Mai întâi au înregistrat pulsurile generate atunci când voluntarii au ascultat un cuvânt cunoscut. Apoi cei care au participat la studiu au ascultat, de mai multe ori, un cuvânt inventat.

Initial creierul a trebuit sa lucreze din greu pentru a recunoaste noul cuvânt. Însa, dupa 160 de repetitii, pe parcursul a 14 minute, noile "carari" ale memoriei erau la fel cu cele familiare, a precizat dr. Shtyrov.

"Ceea ce sugereaza acest lucru este ca exercitiul în cazul învatarii unei limbi straine este important. Orice ajutor, oricât de mic, contribuie la asta. Doar ascultarea / perceptia unui cuvânt este de ajutor", a explicat dr. Shtyrov.

Totusi, el si colegii sai nu au lucrat la aceasta tehnica pentru a-i ajuta pe oameni sa învete o lilmba straina, ci pentru a ajuta pacientii care au suferit un atac cerebral sa poata vorbi din nou.

"Acest studiu sugereaza faptul ca o reabilitare rapida poate fi posibila daca tratamentele pentru oamenii care au suferit un atac cerebral, sunt îndreptate catre abilitatea creierului de a crea rapid acele carari ce ajuta memoria", a mai spus doctorul Shtyrov.

Cristian Ghetu

accesind acest  link ajungeti in pagina home a blog-ului

 


    E-mail            © 2009-2085 ASCII-Lob       Home    Popescu-Colibasi