Am mai spus si repet sunt articole care le consider utile si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez si la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult Valoare Adaugata) Ca reusesc sau nu asta este alta poveste. Sursa acestui articol este aici sau aici
Ati putea stii deja asta, dar puterile psihice chiar exista. Un nou studiu dovedeste ca multi dintre noi suntem binecuvântati cu abilitatea de a vedea în viitor.
Noi putem, deasemenea, influenta evenimentele înainte sa se întâmple, a descoperit un psiholog de renume.
Studiul va provoca un adevarat scandal în lumea stiintei, în care cuvinte precum clarvazator, telepatie sunt de neacceptat.
Daryl Bem, un psiholog cunoscut, fost magician, a investigat parapsihologia oamenilor normali.
Într-un experiment, studentii au avut de memorat o lista de cuvinte. Ei au fost apoi rugati sa îsi aduca aminte cât mai multe dintre cuvinte. Nesurprinzator, studentii au memorat mai bine anumite cuvinte, decât altele. În mod ciudat, însa, cercetatorul avea sa îi roage mai târziu sa scrie exact cuvintele respective, sugerând ca un eveniment din viitor le-a afectat capacitatea de memorare.(din vina traducatorului nu explica mai departe ce se intimpla)
În alt experiment, studentiilor le-a fost aratata o imagine a doua perdele pe un ecran de computer. În spatele uneia din ele se afla o fotografie erotica. Studentii au ales perdeaua care ascundea imaginea erotica mai des decât ar fi putut fi explicat prin coincidenta. Important, pozitia imaginii era aleasa în mod aleatoriu de computer, care nu lua aceasta decizie decât dupa ce voluntarul alegea perdeaua.
Pentru cei care cred în paranormal, acest studiu sugereaza ca studentii influentau evenimentele viitoare.
Profesorul a desfasurat noua astfel de teste, si opt din ele au dat rezultate în favoarea paranormalului.
Unii cercetatori sunt însa sceptici. "Cred ca este ridicol si ca nu are cum sa fie adevarat. Însa, testele au fost corecte", a spus Joachim Krueger, un psiholog american.
Revista New Scientist comenteaza ca daca si alti cercetatori vor ajunge la aceleasi rezultate, ar putea fi credibile.
Publicat Joi, 18 noiembrie 2010
Dan Zavaleanu
accesind acest link ajungeti in pagina home a blog-ului
|