Comunismul românesc - cum a fost posibil?


 


    Am mai spus si repet sunt articole care imi sunt utile si ca sa fiu sigur ca nu dispar din locatia originala apelind la performantul instrument "copy&paste" le fixez si la mine pe site. Pornind de la ele cu resursele mele limitate caut sa le adaug TVA.(fara "Taxa" mai mult Valoare Adaugata) Ca reusesc sau nu asta este alta poveste. Sursa acestui articol este   aici 


Dosarele de presa cotidianul.ro

Dosarele de presa cotidianul.ro
Comunismul românesc - cum a fost posibil?

20 Apr 2010 Adrian Majuru | 3 comentarii | 1535 vizualizari
Despre triumful marxismului în Europa de Est si cucerirea României de catre comunism au aparut tone de carti, dar nu stim nimic despre natura umana care a prilejuit, a favorizat, a cultivat si tânjeste înca dupa învârtitii istoriei, care au reusit prin ideologia comunista sa traiasca pe spezele unui popor naiv si manipulabil din cauza ignorantei.
1
cipy58 21-Apr-2010 13:56
BRAVO !!!
Cred ca sunt ani de cind nu am mai citit un astfel de articol. Ce as mai avea de spus : NIMIC ! Mai avem si ,, altfel '' de ziaristi. BRAVO. Sunt mandru ca l-am citit si sunt mindru ca cel care l-a scris este un roman. Un roman in adevaratul sens al cuvintului !
2
Parafora 22-Apr-2010 08:26
Auto-sovinism
Nu cumva, insasi duritatea de exceptie a oprimarii romanilor sub comunism dovedeste o rezistenta de exceptie? Unde altundeva s-a mai rezistat in munti aproape 18 ani? In care alta parte s-a opus intr-atat intelectalitatea, incat a trebuit exterminata? Atat cat a fost, disidenta noastra n-a aparut din nimic, ci din starea de revolta generalizata, pre-conspirativa, pe care numai tradatorii ar fi zadarnicit-o denuntand-o prin afirmare. Dle. Majuru, daca-ntelegeti la gramada, abandonati judecatile colectiviste.
3
Popescu_Gicu 22-Apr-2010 10:46
jenant
probabil ca articolul s-ar vrea un fel de lucrare de seminar, cam de anul I. caci altfel nu-mi explic colectia de citate date de-a valma, fara nici un fir rosu, fara o minima logica a constructiei si apoi nu inteleg: e o intreprindere jurnalistica sau un studiu specializat? ma tem ca nici una nici alta. ci, ca de atatea alte ori, o plezneala amatoristica, o insailatura de idei furate din 3-4 locuri, fara nici un scop altul decat acela de a umple cateva pagini (virtuale) de ziar si de a-si vedea nunmele "tiparit" (e vba de autor).

 


pot fi contactat prin E-mail            © 2009 ASCII-Lob            Home Popescu-Colibasi